Kerstvakantie Natuurmuseum Nijmegen

Knutsel een kersthert!
Kerstvakantie-activiteiten in het Natuurmuseum Nijmegen
zondag 19 december t/m zondag 2 januari 2011

Tijdens de kerstvakantie is er weer van alles beleven in het Natuurmuseum Nijmegen! In de winter zijn er dieren te vinden in de natuur, zoals rendieren, reeën en edelherten. Bij de kerstman hoort natuurlijk het rendier. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen in het museum hun eigen kersthert knutselen. En terwijl buiten alles met een laag sneeuw bedekt is, kun je bij ons binnen je eigen sneeuwlandschap maken.

Neem je familie, vrienden, collega’s, klasgenoten of wie dan ook in de kerstvakantie mee naar het Natuurmuseum Nijmegen en verbaas je over de wondere wereld van de natuur. In het in kerstsferen gestoken museum kun je twee exposities bezoeken. In ‘Beestachtig! Darwins wereld’ zie je 250 ‘gekke’ dieren en leer je alles over biodiversiteit. Laat je met een speurtocht verrassen door deze fascinerende dieren en planten! Een andere speurtocht kun je doen in ‘Over klimaat gesproken’, een expositie over het klimaat. De wereld krijgt steeds meer te maken met de gevolgen van klimaatsverandering. Hier kom je alles te weten over dijken, het broeikaseffect, de ijstijd, zonnevlekken en nog veel meer!

Heb je zin om lekker naar buiten te gaan met digitale informatie over de wildernis in de Stadswaard? Huur een PDA met GPS-routebegeleiding bij ons en binnen tien minuten sta je in de natuur. Daar krijg je mooie foto’s en informatie over wilde paarden, bloemen en vogels. Het GPS-apparaat is te huur op maandag tot en met vrijdag, vanaf 10.00 uur tot uiterlijk 16.30 uur. De kosten bedragen € 5,- plus borg. Reserveren per telefoon: 024-3297070 of mail: info@natuurmuseum.nl.

De vakantieactiviteiten in het Natuurmuseum lopen van zondag 19 december tot en met zondag 2 januari 2010. De openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 4,- voor volwassenen, € 2,50 voor kinderen en € 3,- voor 65+. Museumkaart gratis.

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024 – 3297070. Op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is het museum gesloten. Kijk ook op http://www.natuurmuseum.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen