Kerstmis, gospelkoren, kerstvakantie – Afrika Museum

Afrika-Museum-2014-12-25-Ghanees-Kerstkoor
Ghanees Kerstkoor in Afrika Museum

Kerstvakantie in het Afrika Museum, Berg en Dal

20 december 2014 t/m 4 januari 2015

Het is inmiddels een traditie: het Afrika Museum in Berg en Dal opent ook deze Kerst haar deuren voor een gospelkoor. Naast deze optredens zijn er bodypercussie workshops, is er de Afrikaanse verhalenvoorstelling “Vorm je Beeld” en kan je kerstversieringen maken om onze kerstboom te helpen versieren.

Surinaams gospelkoor Sinafir
Sinafir, een multicultureel gemengd koor, heeft voor het Afrika Museum een speciaal kerstrepertoire samengesteld. Het optreden bestaat uit black gospel, African gospel, ballads en kerstsongs. Bijzonder is dat het koor ook een aantal Psoko Psalm liederen ten gehore zal brengen, liederen ter ere van de voorouders.
Optredens: 25 december 2014 om 13.30 en 15.00 uur
Entree inbegrepen bij museumticket

Afrikaanse gospel door de Gye Nyame Choral Singers
Het koor heeft al eerder tijdens de Kerst in het Afrika Museum opgetreden en dit was een enorm succes. Gye Nyame zingt in het Engels en in een aantal Ghanese talen, ze begeleiden zichzelf op Ghanese slaginstrumenten. Prachtige kleurrijke gewaden, plezier, swing en improvisatie zijn de voornaamste ingrediënten bij de optredens van dit enthousiaste koor.
Optredens: 26 december 2014 om 13.30 en 15.00 uur
Entree inbegrepen bij museumticket

Workshop Bodypercussie
Maak kennis met Afrikaanse ritmes, instrumenten en bewegingen. Tijdens deze workshop is het lichaam een instrument. Bodypercussie is leuk voor jong en oud.

Afrikaanse verhalenvoorstelling “Vorm je Beeld”
In de voorstelling ‘Vorm je Beeld’ komen enkele museumstukken tot leven, er worden verhalen verteld over beelden, maskers, foto’s, en schilderijen. Vorm een beeld over de objecten die tijdens de verhalenvoorstelling aan bod komen, het is een heerlijk samenzijn vol muziek, interactie, grapjes en weetjes.

Kijk voor het volledige programma op www.afrikamuseum.nl onder Activiteiten -> Agenda

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)
Openingstijden:
– dinsdag t/m vrijdag: 10.00-17.00 uur (in de kerstvakantie ook op maandagen geopend)
– zaterdag, zon- en feestdagen: 11.00-17.00 uur
– Nieuwjaarsdag gesloten

Agenda Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen