Kerstconcert Het Gelders Orkest – Nijmegen, 22 dec

December 2019

Feeërieke kerstconcerten met gratis lunchconcert

De Vereeniging, Nijmegen: zondag 22 december 2019

Sopraan Karin Strobos en het orkest onder leiding van maestro Alexandre Bloch 

Mezzosopraan Karin Strobos en de Franse dirigent Alexandre Bloch brengen van 13 t/m 22 december met Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten een hartverwarmend kerstconcert in Gelderland en Overijssel. Op het programma staan de Vierde symfonie van Mahler, Mozarts ouverture Die Zauberflöte en diverse opera-aria’s van laatstgenoemde componist. Voorafgaand aan de concertreeks geeft het orkest op woensdag 11 december alvast een voorproefje in de vorm van een gratis lunchconcert.

Sleebellen voor kerstsferen
Mahlers Symfonie nr. 4, die begint met sleebellen en eindigt in de hemel, past uitstekend bij Kerstmis. De symfonie brengt geen grootse meeslepende klankwerelden zoals we in de regel van de componist gewend zijn, maar een subtiel geschilderd symfonisch aquarel, waarin Mahler zich van zijn meest fijnzinnige kant laat horen. Dat komt het mooiste tot uitdrukking in het slotdeel met de ontroerende sopraansolo die wordt uitgevoerd door mezzosopraan Karin Strobos. Het is een van de teksten uit de beroemde dichtbundel Des Knaben Wunderhorn, waarin een kind ons met aandoenlijke speelsheid een blik in het hemelse paradijs gunt.

Betoverende muziek van Mozart
Prachtig bij de muziek van Mahler passen de feeërieke opera-aria’s van Mozart. Bij uitstek repertoire waarin Strobos haar engelachtig heldere stemgeluid kan laten schitteren. Ook zonder stem is de operamuziek van Mozart betoverend. Dat toont hij overtuigend in de ouverture waarmee de sprookjesopera Die Zauberflöte begint en die tevens het programma opent.

Gratis lunchconcert
Voorafgaand aan de concertreeks brengt het orkest op woensdag 11 december in Musis Arnhem een gratis lunchconcert met delen uit het gehele programma. Ook hier staat het orkest onder leiding van de energieke en enthousiaste maestro Alexandre Bloch, bij wie het speelplezier er vanaf straalt.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: www.hetgeldersorkest.nl en www.ovho.nl

Programma
Mozart Ouverture Die Zauberflöte
Mozart Aria’s uit diverse opera’s
Mahler Symfonie nr. 4

Concertgegevens
Alexandre Bloch dirigent
Karin Strobos mezzosopraan

Arnhem               | Musis, woensdag 11 december 12.30 uur, gratis lunchconcert
Arnhem               | Musis, vrijdag 13 december 20.00 uur, € 20,00 – € 57,00
Deventer            | Deventer Schouwburg, zaterdag 14 december 20.00 uur, € 27,50 – € 30,00
Enschede            | Muziekcentrum, zondag 15 december 14.30 uur, € 13,25 – € 42,50
Apeldoorn          | Orpheus, vrijdag 20 december 20.00 uur, € 21,00 – € 52,00
Nijmegen           | De Vereeniging, zondag 22 december 14.15 uur, € 21,00 – € 58,00

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen