Prijsvraag – Nieuwe naam JuniorLab


Het nieuwe JuniorLab wordt kleurrijk en spannend!

Nijmegen, 13 april 2011

Prijsvraag nieuwe naam JuniorLab Museum Het Valkhof

Het JuniorLab van Museum Het Valkhof bestaat ruim 10 jaar: tijd voor een metamorfose! Bij een nieuwe ‘look’ hoort natuurlijk ook een nieuwe naam, die op 10 juni onthuld wordt tijdens de opening. Daarom heeft het museum een prijsvraag uitgeschreven voor kinderen tot en met 12 jaar. De leukste inzending wordt beloond met een mooie prijs.

Zelf op onderzoek in een kleurrijk laboratorium
In het spiksplinternieuwe kleurrijke lab ontdekken kinderen van alles over de Romeinse tijd en de middeleeuwen. In deze moderne variant van een middeleeuws scriptorium en een Romeinse werkplaats gaan ze zelf aan de slag met echte museumobjecten: ze mogen bijvoorbeeld het skelet van een Romeins paard onderzoeken, meewerken aan het ontwerp van een Romeinse muurschildering, middeleeuwse miniaturen van de gebroeders Van Limburg bestuderen en wereldberoemde kalenderplaten ontcijferen.
 
Feestje in het museum
Deelnemers aan de prijsvraag maken kans op een avontuurlijk (verjaardags)feestje in Museum Het Valkhof met tien vriendjes/vriendinnetjes. Daarnaast mag de winnaar als VIP met de hele klas aanwezig zijn bij de feestelijke opening van het nieuwe JuniorLab.
 
Inzendingen
Kinderen t/m 12 jaar die een passende, leuke naam hebben bedacht kunnen hun inzending tot uiterlijk 26 mei mailen naar marketing@museumhetvalkhof.nl. Per post: Museum Het Valkhof, afdeling Marketing, Postbus 1474, 6501 BL Nijmegen. Vergeet niet om naam, adres en leeftijd te vermelden.
 
Zie ook www.museumhetvalkhof.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen