Acht jongeren aangehouden tijdens stapavond

Nijmegen, 01-11-2008 • Vrijdagnacht stonden twee groepen jongeren, in totaal ongeveer 30 personen, op de hoek van de Burchtstraat en de Mariënburgsestraat. De jongeren hadden aardig wat gedronken en er hing een gespannen sfeer tussen de twee groepen. Er werd geduwd en gescholden en politieagenten probeerde de groepen de scheiden en ervoor te zorgen dat ze rustig naar huis konden gaan.

Terwijl een van de agenten midden in de groep stond, werd hij door een jongen geduwd en weggetrokken. Daarop hield hij de jongen, een 17-jarige Nijmegenaar, aan voor ambtsbelemmering. Hij bracht hem samen met een andere agent naar de politiebus. De jongen bleef zich verzetten en hij schold de agenten uit en spuugde naar hen. Na de aanhouding keerden de overige jongeren zich tegen de agenten. Daarbij werd ook een 17-jarige jongen uit Mook aangehouden die niet voldeed aan de vordering om weg te gaan.

Daarop trok de politie zich terug en liep de groep weg. Omdat ze toch weer luidruchtig en baldadig waren, besloten agenten hen alsnog het centrum uit te dirigeren. Dit om te voorkomen dat de groep, die zich nog steeds agressief gedroeg, langer in het centrum zou blijven met alle mogelijke gevolgen van dien.

 

Op verschillende momenten werd tegen de agenten gescholden. Zes jongeren werden uiteindelijk aangehouden voor belediging omdat zij luidkeels ten overstaan van publiek de agenten uitscholden. Van de zes verdachten komen er vijf uit Nijmegen: een jongen van 15 en twee jongens en een meisje van 16 jaar. De zesde verdachte is een 17-jarige jongen uit Malden.

 

Tot slot kwam een 17-jarige jongen uit Nijmegen die ook bij de groep hoorde, naar het politiebureau aan de Stieltjesstraat. Op het bordes bleef hij lastig doen en schreeuwen. Hij werd gevorderd om weg te gaan maar deed dat niet. Uiteindelijk werd hij ook aangehouden.

 

De acht jongeren zijn ingesloten voor verhoor.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen