Jongeren gooien zwaar vuurwerk naar mensen

Cuijk, 24-10-2016 – Twee 19-jarige mannen uit Cuijk zijn zondagavond aangehouden omdat ze waarschijnlijk zwaar vuurwerk naar een groep mensen hadden gegooid. Ze brachten de nacht op het politiebureau door.

De politie reageerde op een melding dat inzittenden van een bepaalde auto een stuk zwaar vuurwerk, een zogenoemde Cobra 6, naar een groep mensen op de Maasboulevard hadden gegooid. Daarbij werd de naam van een vermoedelijke verdachte genoemd. Het groepje, dat bestond uit zo’n tien tot vijftien personen, kwam uiteindelijk met de schrik vrij omdat het vuurwerk niet afging. Gealarmeerde politiemensen troffen de genoemde auto aan op de Beersebaan met twee inzittenden, onder wie de genoemde persoon. In de auto werden nog eens twee Cobra’s gevonden. De mannen zijn als verdachte van poging zware mishandeling en het bezit van illegaal vuurwerk aangehouden en werden ingesloten in het politiebureau.

Illegaal vuurwerk
Vuurwerk dat niet is goedgekeurd, zoals Cobra’s, is vaak levensgevaarlijk! Het is meestal veel te zwaar en bevat veel te veel kruit. De kracht van een explosie is vaak zo groot dat het iemand zwaar kan verwonden of zelfs kan doden. Kijk op de website van de politie bij het thema ‘Vuurwerk’ voor meer informatie over de regels rond vuurwerk: www.politie.nl/themas/vuurwerk.html

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen