IVN Wandeling Duivelsberg, 2 jan

Fris nieuw jaar in met wandeling IVN
Zondag 2 januari 2011

Het nieuwe jaar fris en gezond tegemoet gaan? Dat kan op 2 januari bij de gidsen van IVN Rijk van Nijmegen. Om 14 uur start een wandeling van ongeveer twee uur vanaf pannenkoekenhuis De Heksendans tegenover park Tivoli.

Er is in deze tijd van alles te zien en te horen, ook al is de natuur grotendeels in rust. Een specht zoekt larven onder de boomschors. De eerste zangvogels, zoals koolmees en pimpelmees, krijgen het voorjaar al in de bol. Ligt er sneeuw? Dan zullen de sporen vertellen wie ons pad heeft gekruist.

Het bos geeft in deze bladerloze tijd magnifiek uitzicht vanaf de stuwwal over de uiterwaarden van de Waal. Een uitzicht over de grenzen, heel toepasselijk op dit moment, waarop we net de grens van Oud- en Nieuwjaar zijn gepasseerd, maar ook een grens naderen in het natuurbeleid. De beoogde bezuinigingen van het kabinet treffen allerlei plannen die er zijn om de natuur en de biodiversiteit in ons land te verbeteren. Echter, de mens kan niet zonder natuur en hoe gezonder de natuur is, hoe beter de mens zich zal voelen.
Op deze dag houden tal van natuurorganisaties een ‘gratis-toegang’-actie, om te benadrukken dat de natuur van iedereen is. De IVN-gidsen sluiten hier graag bij aan om het publiek te trakteren op gratis buitenlucht, frisse neuzen en interessante informatie.
Goede schoenen, warme kleren en een beetje conditie zijn aanbevolen.
Voor meer informatie: 024 – 358 1944.

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen