Inzamelactie voor de voedselbank

Nijmegen, mei 2018

Jaarlijkse voedselinzameling vanuit de kerken voor de Voedselbank Nijmegen

Oecumenische werkgroep diaconie van de Antonius van Paduakerk  en de Maranathakerk organiseert al heel wat jaren in het voorjaar een grote inzameling van voedsel voor klanten van de Voedselbank.

Na alle kerstacties voor de Voedselbank  begint de spoeling van de voorraad in de loods van de Voedselbank erg dun te worden en wordt de inhoud van de pakketten minder.

Door de uitbreiding van de VB (Februari 2018)met 2 nieuwe uitdeelpunten  in de regio Nijmegen( Elst en Zetten)  is ook het klanten aantal gestegen tot rondom 650 gezinnen. Ook wil de Voedselbank  zeker ook in het kader van Nijmegen Green Capital meer accent leggen op het verbeteren van de inhoud van de pakketten naar meer gezonde voeding.

Alle reden voor de Oecumenische Werkgroep Diaconie van de Antonius van Paduakerk en de Maranathakerk om ook dit jaar en vooral  NU weer een grote inzamelactie te houden

Het liefst wil de Voedselbank elke krat van dezelfde producten voorzien, maar met zoveel klanten lukt dat vaak niet. Vandaar dat we behalve de kerkgangers ook aan mensen in de buurt van de kerken  (maar ook daarbuiten) vragen om mee te doen met deze inzameling. Het gaat om goed houdbare melk, groente in pot of blik, rijst, spaghetti of macaroni of andere pasta.

Breng op zaterdag 9 juni 2018

3 producten naar de Antonius van Paduakerk, 

Groesbeekseweg 94, Nijmegen Locatie Antonius van Paduakerk

Het gaat om :

  • Groenten en fruit in blik of glas
  • Houdbare melk
  • Rijst, Maccaroni, Spagetti, Mie (voor Bami) of andere Pasta

De Voedselbank verzorgt wekelijks een krat levensmiddelen voor 650 klanten, dat is voor zo’n 2000 mensen.

Op zaterdag 9 juni ontvangen  wij het graag
op het kerkplein, Groesbeeksweg 94
van 14.00 tot 16.00 uur.

Oecumenische Werkgroep Diaconie

Goede doelen NijmegenActie agenda

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen