Internationale Muziekzomer, 6-23 aug

Internationale Muziekzomer Gelderland
Van 6 t/m 23 augustus 2009
 
Ook deze zomer weer een Muziekzomer! Van 6 tot en met 23 augustus bezoekt dit muziekfestival de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is en brengt u een breed scala aan klassieke muziek: van barok tot hedendaags, instrumentaal en vocaal, en van soloviool tot groot symfonieorkest. Er wordt speciaal voor de Muziekzomer gearrangeerde muziek gespeeld en er wordt geïmproviseerd.

Tijdens het festival speelt jong talent de hoofdrol. Talent dat in de diverse coachingsprogramma’s en masterclasses van de NJO Summer Academy met coaches, dirigenten en solisten werkt. Op het podium van de NJO Muziekzomer laten ze de resultaten horen. Bent u benieuwd hoe deze resultaten tot stand komen? Er zijn verschillende openbare masterclasses die u kunt bezoeken.

Dit jaar is de Britse componist Oliver Knussen composer in residence. Zijn muziek is kunstzinnig, zeer levendig, maar voor een hedendaagse componist verrassend toegankelijk. Composities van zijn hand worden komende Muziekzomer door verschillende orkesten en ensembles uitgevoerd en Knussen zelf komt naar Nederland om het NJO Symfonieorkest te dirigeren.

Heel bijzonder deze Muziekzomer is dat twee jonge musici de rol van young artist in residence vervullen: fluitiste Felicia van den End (1986) en violiste Frederieke Saeijs (1979). Zij worden gecoacht op een zo breed mogelijk gebied, en werken deze zomer aan spannende programma’s, waaronder werken van Takemitsu, Debussy, Ravel, improvisatie en speciaal voor hen gearrangeerde muziek.

Maar er is nog veel meer. Bijvoorbeeld Purcell’s opera The Fairy Queen en een door de provincie rondreizende L’Histoire du Soldat van Stravinsky.

Kortom, we brengen u weer een gevarieerd programma, op de mooiste locaties van Gelderland. Kom luisteren en ervaar de passie van jonge musici!

Lees verder op www.muziekzomer.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen