Expositie Interieurarchitectuur – ACN, mrt-apr

Interieurarchitectuur? – Expositie KEK
4 maart t/m 1 mei 2011 – Architectuurcentrum Nijmegen (ACN)

Binnenhuisarchitectuur is meer dan een leuk kleurtje op de muur en welgekozen meubilair. Voor KEK dnl, een bureau van interieurarchitect Dorothé Derks en vormgever Jan Lücker, betekent het ‘vormgeven met aandacht’. Bezoekers van het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) kunnen al hun zintuigen gebruiken bij de expositie van KEK dnl, van 4 maart tot en met 1 mei. Derks en Lücker laten hen proeven, ruiken, voelen en op andere manieren ervaren welke factoren invloed hebben op een ruimte. KEK dnl is de eerste die als (interieur)vormgever deelneemt aan de Architecten Estafette van het ACN.

Een interieurarchitect kijkt naar de verschillende kwaliteiten van een ruimte. Hoe zijn de afmetingen? Welke werking heeft de lichtinval? Hoe is het klimaat: niet te vochtig, aangename temperatuur? Samen met de architect en/of de gebruiker kijkt KEK dnl wat de invloed is van de verschillende factoren, hoe mensen een ruimte ervaren en wat er beter of fraaier kan.

Voelen
Die verschillende facetten willen interieurarchitect Dorothé Derks en vormgever Jan Lücker de bezoekers van het Architectuur Centrum Nijmegen aan den lijve laten voelen. Hoe is het om onder een laag plafond te zitten, bijvoorbeeld. Of om met je voeten weg te zakken in zacht tapijt. Dat doen zij tijdens hun expositie over interieurarchitectuur, van 4 maart tot en met 1 mei.

Dorothé Derks en Jan Lücker besloten tien jaar geleden hun krachten te bundelen; zo ontstond KEK dnl. Samen doen ze heel diverse projecten: inrichten van scholen, ambassades, een dierenartsenpraktijk, maar ook de interieurs van particulieren nemen ze onder handen. Daarnaast hebben ze specifieke taken, ieder op hun eigen terrein. Dorothé geeft bijvoorbeeld advies voor bouwkundige aanpassing van een ruimte en Jan doet vormgeving van onder meer boeken en drukwerk.

Lustrum
KEK dnl viert met deze expositie in het Nijmeegse architectuurcentrum zijn eerste lustrum. Ze laten voorbeelden zien van eigen werk, maar willen de bezoekers vooral meenemen naar de basis van de binnenhuisarchitectuur. Op zaterdagmiddagen zijn Dorothé Derks en Jan Lücker regelmatig bij het ACN aanwezig voor nadere uitleg.

Het is overigens voor het eerst dat er een interieurarchitect en een vormgever deelnemen aan de Architecten Estafette. Tijdens deze estafette besteedt het ACN telkens voor een periode van twee maanden aandacht aan een architect uit de regio Nijmegen met een tweeledig doel: een beeld schetsen van regionale architectuurontwikkelingen, maar ook contact tussen architect en publiek stimuleren.

Opening
De opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 4 maart om 17.00 uur.
Het ACN is gevestigd aan de Ridderstraat 27 in Nijmegen en open van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
 
De toegang is gratis. 
 
Website KEK  www.kekdnl.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen