Instapcursus Nederlands, gratis

Nijmegen, juni 2011

Deelnemers gezocht voor Instapcursus Nederlands

In Nijmegen wonen nog veel mensen die niet of nauwelijks Nederlands spreken. Sommigen van hen wonen al lang in Nederland. Voor deze mensen organiseert VluchtelingenWerk Zuid & Oost Gelderland een Instapcursus Nederlands. VluchtelingenWerk zoekt nog deelnemers voor de cursus.

De doelgroep bestaat met name uit mensen die al lang in Nederland wonen en niet verplicht zijn om in te burgeren. Vaak zijn deze mensen bang om de Nederlandse taal te gebruiken. Vrienden of familieleden helpen hen als dat nodig is. In de Instapcursus doen cursisten in een veilige omgeving ervaring op met de Nederlandse taal. Hierdoor wordt hun zelfvertrouwen vergroot en zetten ze gemakkelijker de stap naar een alfabetiserings- of inburgeringscursus.

De gemeente Nijmegen financiert de Instapcursus. Mensen kunnen gratis aan de cursus deelnemen. De Instapcursus wordt gegeven in de wijken Lindenholt en Neerbosch-Oost. Bij voldoende belangstelling zal er ook een groep van start gaan in Meijhorst. De cursus is twee dagdelen per week en duurt zes maanden. De nieuwe groepen beginnen in september.

Kent u iemand voor wie deze cursus zinvol is, of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Negin Zendegani van VluchtelingenWerk Zuid & Oost Gelderland, Van Spaenstraat 18, 6524 HM Nijmegen. Tel. 024-3221177. E-mail: n.zendegani@vzog.nl Website: www.vzog.nl/

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen