Inkoopactie voor Nijmeegse woningeigenaren

Nijmegen, 31 augustus 2020

Inkoopactie woningisolatie, zonnepanelen en cv afstellen voor Nijmeegse woningeigenaren

De gemeente Nijmegen organiseert een gezamenlijke inkoopactie voor isolatie, zonnepanelen en cv afstellen voor alle woningeigenaren in de stad. Doordat steeds meer bedrijven zonnepanelen en woningisolatie aanbieden, is het voor Nijmeegse huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Daarnaast is het zuinig afstellen van de cv-installatie thuis nog niet zo bekend als manier om energie te besparen. Met deze actie wil de gemeente duurzame energieopwekking en energiebesparing stimuleren. Door de aankoop te bundelen kunnen bewoners makkelijk zonnepanelen, muur- en vloerisolatie en het zuinig afstellen van de cv-installatie inkopen bij betrouwbare installateurs tegen een scherpere prijs.

De actie is in samenwerking met het Regionaal Energieloket georganiseerd. Technische specialisten van het Regionaal Energieloket hebben het aanbod van verschillende installateurs in de regio bekeken. Op basis van prijs, kwaliteit en ervaring zijn installateurs gekozen die de werkzaamheden gaan uitvoeren.

Inschrijven voor deelname aan de actie
Nijmeegse huiseigenaren kunnen zich tot 16 november inschrijven voor deelname aan de actie. Dan krijgen zij een persoonlijk adviesgesprek met de installateur over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen en/of isolatie. Kort na het adviesgesprek ontvangt de huiseigenaar een (vrijblijvende) persoonlijke offerte voor één of meerdere onderdelen van de actie.

Online informatiebijeenkomsten:
23 september voor zonnepanelen & afstellen cv
en 6 oktober voor isolatie & afstellen cv
Voor wie eerst meer over de actie wil weten, organiseren de gemeente en het Regionaal Energieloket op 23 september en 6 oktober online informatieavonden. Vanwege de coronamaatregelen vinden deze via internet plaats. Dan wordt de actie verder toegelicht en kunnen woningeigenaren vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur.

Aanmelden voor de actie of een bijeenkomst
Nijmeegse huiseigenaren kunnen zich aanmelden voor deelname aan de actie en/of de online bijeenkomsten via regionaalenergieloket.nl (postcode invullen).

Wethouder Harriet Tiemens: “Wij hopen dat veel huiseigenaren meedoen aan de actie. Zonnepanelen, isoleren en een zuinige cv schelen echt in de energierekening. En isolatie zorgt in zomer en winter voor een fijne temperatuur in huis. Als we in Nijmegen samen minder energie gebruiken, zijn we voorbereid op de toekomst in een aardgasvrije, energieneutrale stad.”

Hulp bij energie besparen
De gemeente helpt particuliere woningeigenaren op verschillende manieren met energie besparen:

Huiseigenaren van veelvoorkomende woningentypes in de wijken Hengstdal, Bottendaal, Zwanenveld en (delen van) Lent, Lindenholt en Neerbosch-Oost ontvangen dit jaar een uitgebreid energieadvies voor hun woningtype.
De gemeente geeft dit najaar 7000 vouchers uit voor gratis energiebesparende producten ter waarde van 40 euro.
Monumenteigenaren kunnen een energie-advies op maat aanvragen tegen gereduceerd tarief.
De website regionaalenergieloket.nl/nijmegen biedt alle woningeigenaren een gratis online huisscan aan. De site geeft informatie over isoleren, energie besparen en opwekken, subsidies en leningen en heeft een deskundige helpdesk (telefonisch en via e-mail).
Bij Loket Duurzaam Wonen Plus van de gemeente kunnen huurders en eigenaren terecht voor een persoonlijk adviesgesprek over duurzaam wonen en energie besparen in hun huis.

Voor een aantal van deze activiteiten ontvangt de gemeente Nijmegen Rijkssubsidie uit de RRE-regeling.

Over het Regionaal Energieloket
Regionaal Energieloket helpt woningeigenaren met het verduurzamen van de woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én collectieve projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het Regionaal Energieloket werkt voor deze actie in opdracht van de gemeente Nijmegen.

Bron Gemeente Nijmegen – Alles over Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen