Inbrekers na achtervolging aangehouden – Gendt

Gendt, 04-05-2014 – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 52-jarige man uit Wijchen en een 42-jarige man uit Kleef aangehouden. Een getuige had gezien dat de twee bezig waren om in te breken bij een supermarkt aan de Dorpstraat in Gendt en belde direct de politie.

Diverse eenheden gingen naar de opgegeven locatie. Eén van de politieauto’s zag de verdachte auto waarvan sprake zou zijn en zette de achtervolging in. Alle auto’s werden geïnformeerd. Na een korte achtervolging via de N15 en de A15, waarbij soms hoge snelheden werden gemeten, maakte de bestuurder van de verdachte auto een stuurfout en kwam nadat hij nog een politieauto raakte rechts van de snelweg tot stilstand.

Daar werden de twee ter hoogte van Elst aangehouden. Eén van de aangehouden verdachte heeft door de aanrijding letsel opgelopen aan z’n ribben. Na behandeling in het ziekenhuis mocht de verdachte alsnog mee naar het bureau. Ook de auto werd afgevoerd. De politie heeft de zaak in onderzoek. Er werden goederen aangetroffen in de auto en onderzoek zal moeten uitwijzen of deze van de inbraak afkomstig zijn.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen