Inbraak met geweld en dochter, Bergharen – update

Verdachte in gevangenhouding

Bergharen, 27-01-2012 • Een 31-jarige verdachte uit Oss die zondag 15 januari werd aangehouden na een inbraakpoging in een woning op de Hoekgraaf in Bergharen is donderdag in gevangenhouding gegaan.

De 31-jarige man is donderdag voorgeleid bij de raadkamer van de rechtbank. Die heeft bepaald dat verdachte nog 90 dagen in voorarrest blijft. De Districtsrecherche van Tweestromenland is nog steeds met het onderzoek bezig. Deze week heeft Forensische Opsporing aanvullend sporenonderzoek gedaan bij de betreffende woning.

Die zondagochtend rond 10.30 uur werd de verdachte door bewoners van de woning overlopen. Vervolgens bedreigde hij hen met een koevoet en ging er in zijn auto vandoor, samen met zijn 11-jarige dochter. Daarbij reed verdachte in op een van de omstanders. Een getuige zette de achtervolging in en waarschuwde de politie. Onderweg werd deze getuige ook nog door de verdachte bedreigd. Op de Drutenseweg in Wijchen konden agenten de verdachte aanhouden.

Het 11-jarige meisje is, na eerst te zijn meegenomen naar het politiebureau, overgedragen aan familie. Ook Bureau Jeugdzorg werd in kennis gesteld.
 

Aangehouden na inbraak met geweld

Bergharen / Wijchen, 16-01-2012 • Zondagochtend rond 10.30 uur was een automobilist getuige van een incident aan de Hoekgraaf in Bergharen. Tijdens het voorbijrijden van een erf zag hij dat iemand met een stuk hout op een auto insloeg.

De getuige zag vervolgens dat de auto waarop ingeslagen was het erf verliet en met hoge snelheid wegreed. De getuige besloot hierop de auto te volgen en belde tegelijk de politie. Onderweg stopte de wegrijdende automobilist en bedreigde de getuige met een breekijzer, waarna hij weer verder reed.

Politiemensen die de melding inmiddels hadden doorgekregen konden de auto even later staande houden op de Drutenseweg in Wijchen. Na kort onderzoek bleek dat de bestuurder, mogelijk samen met zijn 11-jarige dochter, een inbraak gepleegd had in de woning aan de Hoekgraaf in Bergharen. Nadat hij daar betrapt was, hielden bewoners van het pand de dochter van de man vast en sloegen met een stuk hout op zijn auto in. Nadat de man de bewoners woordelijk én met een breekijzer bedreigde, konden hij en zijn dochter alsnog wegkomen.

De agenten hielden vervolgens de bestuurder -een man van 31 jaar uit Oss- en zijn 11-jarige dochter aan ter zake (poging tot) diefstal met geweld.

De bewoner van de woning in Bergharen deed aangifte van inbraak en bedreiging. De politie hoorde ook meerdere getuigen die bij het incident aanwezig waren. De verdachte is in verzekering gesteld en zit nog vast. De politie onderzoekt de zaak verder en maakt proces-verbaal op.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen