Ina Scholten – Ubbergs Kerkje, 12-13 juni

EXPOSITIE “LA VITA È BELLA” – Schilderijen van Ina Scholten
Ubbergs kerkje – Ubbergen bij Nijmegen – 12 en 13 juni 2010

In het weekend van 12 en 13 juni exposeert Ina Scholten acrylschilderijen in het Ubbergs Kerkje te Ubbergen. Ina Scholten is zich in haar artistieke werk de laatste jaren steeds meer gaan toeleggen op grotere acrylschilderijen waarin thema’s als communicatie, verbinding, overbrugging en reflectie verbeeld worden.

Peer van Grunsven presenteert op 13 juni om 15.00 uur voor het eerst een deel van zijn nieuwe programma, waarin hij werk van Radiohead op artistieke wijze over het voetlicht brengt. Hij begeleidt zich daarbij op elektrische piano en schroomt niet om in zijn presentatie klassieke elementen te verwerken

In haar werk van de laatste tijd spelen vooral mensen in hun onderlinge verband de hoofdrol. In de werken van de expositie “La vita è bella” poogt ze, evenals Roberto Benigni in zijn gelijknamige film, zowel de obscure als de wat lichtere kant van het bestaan te verbeelden. Haar verrassende benadering van deze thematiek resulteert in tot de verbeelding sprekende schilderijen, waarin kleur en vorm een spanning oproepend verbond aangaan.

Zij werkt op associatieve wijze en laat vanuit haar gevoel voor nuances het materiaal zijn werk doen. Schijn en werkelijkheid spelen in haar werk een steeds wisselende rol, afhankelijk van wat de beschouwer wil zien.
Haar werk is zeer toegankelijk en biedt door de gelaagdheid (letterlijk en figuurlijk) de kijker de mogelijkheid om verder te gaan dan wat gezien wordt, zodat het voor menigeen ook een spirituele lading blijkt te hebben.

Het werk van Ina Scholten is te zien op 12 en 13 juni van 11.00 tot 17.00 uur.
Plaats: Het Ubbergs Kerkje te Ubbergen (bij Nijmegen).

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen