Commissaris van de Koningin opent IMPACT

Arnhem, september 2009
 
Commissaris van de Koningin opent IMPACT
beeldproject ArtEZ-studenten bij War Requiem

Gegrepen door de heftige muziek van Benjamin Britten en gedreven door de inspirerende gedichten van Wilfried Owen in het War Requiem hebben zes studenten beeldende kunst van ArtEZ de afgelopen maanden gewerkt aan kunstwerken die te zien zullen zijn rondom de komende uitvoeringen van het War Requiem door Het Gelders Orkest en bij de Conferentie Bridge to the Future 2009. Het was een vrijwillig project naast hun studie. Nadat ze zich hadden verdiept in de muziek en teksten van het War Requiem togen ze naar archieven, bekeken ze de locaties en trokken ze zich terug in ateliers om de kunstwerken te ontwikkelen en vervaardigen.

De expositie, die de titel kreeg “IMPACT – Beeldproject ArtEZ-studenten bij War Requiem”, wordt op vrijdagochtend 18 september om 9.15 uur officieel geopend door de Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje in het Huis der Provincie in Arnhem. De Provincie is die dag gastheer voor de Conferentie Bridge to the Future, over het thema “Einde aan Straffeloosheid”.
De werken zullen vervolgens te zien zijn bij de uitvoeringen van het War Requiem door Het Gelders Orkest op 19 september in Musis Sacrum te Arnhem en op 20 september in De Vereeniging te Nijmegen.
Het Gelders Orkest en de Stichting War Requiem – Bridge to the Future zijn bijzonder verheugd over de bijdrage van de ArtEZ-studenten uit Arnhem en Zwolle, die met hun project een extra dimensie geven aan de bezinning op de zinloosheid van oorlog en geweld, die in het War Requiem aan de orde wordt gesteld en waarop de Conferentie Bridge to the Future zich richt.

Bron Het Gelders Orkest
 
Kijk voor meer informatie op www.hetgeldersorkest.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen