Huurwoning Standvast Wonen energiezuiniger

Nijmegen, 26 januari 2011

Eerste huurwoning Standvast Wonen energiezuiniger gemaakt

BEUNINGEN/NIJMEGEN – Wooncorporatie Standvast Wonen is gestart met het energiezuiniger maken van haar huurwoningen. In de Beuningse wijk Viermorgen zijn de werkzaamheden in de eerste woning afgerond. Standvast Wonen streeft naar een gemiddeld energielabel B voor al haar 7.000 woningen binnen nu en negen jaar.

Om dit te halen investeert de wooncorporatie in totaal 40 miljoen euro in het energiezuiniger maken van haar huurwoningen in Beuningen, Ewijk, Weurt, Winssen en Nijmegen. De maatregelen variëren van het plaatsen van HR++ glas, het isoleren van vloer, dak en/of gevel tot het installeren van HR-ketels. De energiebesparende maatregelen worden tegelijkertijd met de geplande onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

Besparing op energiekosten
Voor het energiezuiniger maken van de woning vraagt Standvast Wonen een kleine huurverhoging aan de bewoner. Deze verhoging is altijd lager of minimaal gelijk aan de besparing die een energiezuinige woning de bewoner oplevert. In een energiezuinige woning hoeft namelijk minder gestookt te worden, waardoor de bewoner minder energiekosten heeft. Daarnaast levert het minder stoken ook minder milieuvervuiling op, omdat de uitstoot van CO2 lager is.

Energiebesparende maatregelen in de wijk Viermorgen
In de Beuningse wijk Viermorgen worden 52 huurwoningen op Bunder, Duim en Knoop voorzien van HR++ glas. Ook worden de bestaande ventilatieroosters vervangen door zelfregulerende roosters waardoor er minder tocht ontstaat. Een vraaggestuurde gelijkstroomventilator vervangt de ventilatiebox in de woning. Deze ventilator met een CO2 -sensor in de woonkamer en een vochtsensor in de douche ventileert effectiever en verbruikt minder stroom. Als alles volgens planning verloopt, is de laatste woning in de wijk Viermorgen in april klaar.
 
Rubriek Wonen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen