Huldiging Nijmeegse Olympische en Paralympische Rio-sporters

Nijmegen, 16 september 2016

Bedank onze Rio-sporters met applaus op het Olympisch Plein (Kelfkensbos)

Huldiging Nijmeegse Olympische en Paralympische Rio-sporters op 25 september

Op zondag 25 september worden de Nijmeegse Rio-sporters gehuldigd. Burgemeester Bruls ontvangt de Olympiërs en Paralympiërs op het podium op Kelfkensbos. De Olympische sporters hebben voor een prachtige sportzomer gezorgd en Nijmeegse inwoners worden van harte uitgenodigd om hen te bedanken met een Nijmeegs applaus.

De Rio-sporters zijn: Jeroen Mooren, Susan Kuijken, Myrthe Schoot, Tessie Savelkouls, Judith Bulthuis, Bernd Meints, Lucie Houwen, Mattijs Bellers, Linda van Vliet en Minne Vos. Medaillewinnares Lara Baars uit Groesbeek wordt als atlete van Nijmegen Atletiek ook uitgenodigd. Evenals de Beuningse Marjolein Buis, afgelopen jaar genomineerd voor de Nijmeegse sportprijs, en bestuurder en sporter bij Top judo Nijmegen: Jayme Mata ( Arnhem).

Kelfkensbos is speciaal voor deze middag omgetoverd tot Olympisch Plein Nijmegen. Wethouder Renske Helmer-Englebert (Sport) opent het Olympisch Plein voor sporters en toeschouwers om 13.00 uur. De Olympische middag biedt voor ieder wat wils; van penalty schieten met Dennis Gentenaar tot een topsportdemonstratie rolstoelhockey of een clinic van kickbokser Perry Ubeda. Iedereen kan ontdekken hoe leuk sporten is

Renske Helmer-Englebert: “Onze Rio-sporters verdienen een enorm applaus van ons. Ze laten zien wat Nijmegen op sportief gebied kan, dat is fantastisch. Ik ben erg trots!”

Bron Gemeente Nijmegen – Sport Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen