Coronavirus en homeopathie; vergelijkend onderzoek

Lavendel

6 april 2020

Voorstel professor Vithoulkas: onderzoek homeopathische en gangbare behandeling bij coronapatiënten

Dokter professor George Vithoulkas pleit voor een epidemiologisch onderzoek in een Europees ziekenhuis, waar patiënten in twee groepen worden onderverdeeld; een groep die daarbij conventioneel behandeld wordt en de andere groep die een homeopatische behandeling krijgt (elke patiënt een individuele behandeling).

Na het behandelen van tenminste 200 cases (gevallen) van elke groep kunnen de resultaten geëvalueerd worden en kan geconcludeerd worden of de homeopathische groep een beter resultaat heeft, en in welke mate.

Voordeel van homeopathie
Het voordeel van homeopathie is gelegen in het feit dat de diagnose van de geïndiceerde remedie is gebaseerd op de individuele symptomen, niet op de pathologie.
Deze pandemie is een kans voor de homeopathie om de voordelen van deze geneeswijze te laten zien. Conventionele geneeswijzen moeten wachten tot zij de oorzaak van de pathologie gevonden hebben, alvorens te kunnen beginnen met de behandeling.

Bij homeopathie wordt de reactie van het organisme (het totaalbeeld van de symptomen) op de veroorzakende factor in overweging genomen om vervolgens met de behandeling te kunnen beginnen; de interventie kan daarom gelijk beginnen. Het totaalbeeld van de symptomen van elke patiënt is leidraad voor het vinden van de geïndiceerde remedie.

Daarom kan de homeopaat al een remedie voorschrijven bij de eerste manifestatie van symptomen, en daarmee de volle ontwikkeling van de pathologie ‘voorkomen’ (longontsteking).

Covid-19
Dit virus handelt anders dan gewoonlijk. Het ontwikkelt heel langzaam in het begin, en als het een verzwakt immuunsysteem ‘vindt’,  gaat het de longen aantasten met longfibrose, wat kortademigheid veroorzaakt.

Bovenstaande is een gedeeltelijke vertaling van een artikel van Professor Vithoulkas (een icoon in homeopathie kringen).

Het betreft hier Klassieke homeopathie, niet complexhomeopathie of klinische homeopathie.

Lees het hele artikel op:
http://www.defenddemocracy.press/homeopathy-and-coronavirus-a-proposal-by-pr-vithoulkas/

Homeopathie Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen