HIER Klimaatstraatfeest deelt gratis friet uit

HIER Klimaatstraatfeest deelt gratis friet uit

Ligt de beste klimaatstraat van Nederland 2016 in Nijmegen?

Nijmegen, 4 februari 2016 – Deelnemers aan het HIER Klimaatstraatfeest besparen samen energie en maken daarmee kans op feestbudgetten van duizenden euro’s. De energiebesparingswedstrijd is in volle gang, maar de strijd is nog lang niet gestreden. Iedere straat die voor 1 maart 2016 met minimaal vijf deelnemers meedoet aan het Klimaatstraatfeest ontvangt een gratis straatzak friet.

Het HIER Klimaatstraatfeest is de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Ieder ‘stookseizoen’ komen deelnemers samen met de buren, sportclub of collega’s in actie tegen het klimaatprobleem. Dat is niet alleen gezelliger, maar ook effectiever. De straten die tot en met 31 maart 2016 de meeste energie besparen, winnen feestbudgetten tot maar liefst €10.000.

9 klimaatstraten in Nijmegen

Gemeente Nijmegen is Gouden Ster Partner van het HIER Klimaatstraatfeest. Straten in Nijmegen beginnen de wedstrijd daarom met een voorsprong van 1.000 punten. Er hebben zich al 9 straten uit Nijmegen ingeschreven voor het Klimaatstraatfeest. De Witsenburgselaan staat op dit moment zelfs op de derde plaats van de fysieke straten.

Het Fantastische Friet Feest

Bregtje Bos, projectmanager van het HIER Klimaatstraatfeest: “De strijd is nog lang niet gestreden en nieuwe straten kunnen zich nog steeds aanmelden. Hoe meer buren hoe beter, want je kunt veel van elkaar leren. Daarom krijgen straten die voor 1 maart 2016 met minimaal vijf deelnemers meedoen aan het HIER Klimaatstraatfeest, zolang de voorraad strekt, een straatzak friet ter waarde van twintig euro. Onder het genot van een patatje krijg je misschien wel de beste energiebesparende ideeën.”

Meld je via www.klimaatstraatfeest.nl aan als een fysieke of virtuele straat en ga direct aan de slag. Na de afvalronde op 7 maart 2016 gaan alleen de beste 50 fysieke en virtuele straten door naar de finale. Je kunt je gedurende de hele looptijd van de competitie nog wel aansluiten bij straten die al meedoen.

Prijzen en top tien fysieke straten

De hoofdprijs voor de fysieke straten is een budget van €10.000 voor een groot straatfeest. De nummer twee wint €2.000 en de nummer drie €1.000. De fysieke straten die eindigen op plaats vier tot en met tien krijgen een feestbudget van €500 per straat.

De fysieke straten top tien ziet er op dit moment als volgt uit:

 1. De Vloedgraven, Twenterand
 2. Kamperfoelielaan, Wageningen
 3. Witsenburgselaan, Nijmegen
 4. Sweelinckstraat, Heusden
 5. Albert Michelsonstraat, Almere
 6. Cambridgelaan, Utrecht
 7. Heemskerkstraat, Leiden
 8. Abdijlaan, Uden
 9. Discuslaan, Almere
 10. Kapelstraat, Heusden

Prijzen en top drie virtuele straten

Groepen die niet met een fysieke straat deelnemen, maar met bijvoorbeeld hun voetbalteam, vereniging of vriendengroep strijden in de virtuele-straten-competitie om een feestbudget van €5.000. De nummer twee wint €2.000 en de nummer drie €1.000.

De virtuele straten top tien ziet er op dit moment als volgt uit:

 1. Energiecoöperatie Oss
 2. Energie Coöperatie 033
 3. Buurtschap Nobelhorst

Op zaterdag 16 april 2016 worden de winnaars bekend gemaakt.

Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau. Het HIER Klimaatstraatfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Essent. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met Buurkracht, het Oranjefonds en tientallen Nederlandse gemeenten en woningbouwcorporaties.

Aanmelden via www.klimaatstraatfeest.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen