Detailhandel vraagt om verandering bij winkeliers


 
Arnhem, 7 mei 2012

Detailhandel vraagt om verandering bij winkeliers

Gratis informatieavonden voor ondernemers over het nieuwe winkelen.

De detailhandel is volop in beweging. Het vertrouwen van de consumenten daalt, ze kopen vaker via het web en wisselen er koopervaringen uit. Beleving wordt steeds belangrijker. Hoe speel je daar als winkelier op in? Die vraag staat centraal tijdens een reeks gratis informatiebijeenkomsten ‘Retail 2020: het nieuwe winkelen’ die de Kamer van Koophandel, Hoofdbedrijfschap Detailhandel, CBW-MITEX en MKB-Nederland/Midden samen organiseren voor ondernemers(verenigingen) in de regio Centraal Gelderland. Medio mei vinden bijeenkomsten plaats voor de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Op dinsdag 15 mei kunnen ondernemers terecht in Nijmegen en op 22 mei in Arnhem.

Regionale retailontwikkelingen
Ondernemers kunnen zich laten informeren over de laatste retailtrends en –ontwikkelingen en de kansen van de nieuwe winkelmarkt. Daarnaast is er aandacht voor de detailhandel in de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Zo komen tijdens de bijeenkomsten in Arnhem en Nijmegen de uitkomsten van de regionale analyse “Detailhandelsagenda voor de toekomst” aan bod. Verder is er volop gelegenheid voor de aanwezige ondernemers om vragen te stellen en met elkaar in discussie te gaan over het onderwerp. Beide avonden worden afgesloten met een netwerkborrel.

De bijeenkomst in Nijmegen vindt plaats op dinsdag 15 mei van 19.00 tot 21.30 uur, in De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d in Nijmegen. De bijeenkomst in Arnhem vindt plaats op dinsdag 22 mei van 19.00 tot 21.30 uur, in Hotel Haarhuis, Stationsplein 1 in Arnhem.
Vanaf 18.15 uur staat er een broodjesbuffet klaar voor de deelnemers. Meer informatie en aanmelden op: www.kvk.nl/retailgelderland

Reeks voorlichtingsbijeenkomsten
In totaal vinden zo’n veertig bijeenkomsten plaats verspreid door het hele land. Doel van deze voorlichtingsbijeenkomsten is ondernemers zich in eerste instantie bewust te maken van alle veranderingen en de impact daarvan op hun eigen winkel en winkelgebied. Daarna kunnen zij meedoen aan een vervolgtraject om hun eigen toekomststrategie te bepalen.
Kamer van Koophandel Centraal Gelderland organiseert in totaal vier van deze bijeenkomsten. Onlangs namen al ruim 140 ondernemers deel aan de Retail2020-bijeenkomst in de Achterhoek. Op 12 juni vindt de laatste bijeenkomst plaats in Ede.
 
Bron Kamer van Koophandel Centraal Gelderland  –  Winkelen Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen