Herfstvakantie in Museum het Valkhof

Herfstvakantie in Museum Het Valkhof

17 oktober t/m 1 november 2015: herfstvakantie en Rabo Museumkidsweek

Je hoeft je in de herfstvakantie tijdens de Rabo Museumkidsweek niet te vervelen! Kom naar de doe-tentoonstelling ‘High Tech Romeinen’ of ga op ontdekkingstocht in Valkhof Junior (dit vrolijke lab is geopend van 13.00 – 17.00 uur).
In de week van 24 oktober t/m 1 november kun je ook iedere dag een workshop volgen waarin je een ballista (Romeinse katapult) maakt. Deze workshops worden van 12.00 tot 16.30 uur gegeven en kosten € 3,50 per kind.

17/18 oktober: Nationale Archeologiedagen
Wil je ook weten welke verhalen er allemaal in de Nederlandse bodem verstopt zitten? Kom dan naar de eerste Nationale Archeologiedagen! Veel van onze verre geschiedenis ligt vaak verrassend dichtbij. Onder onze voeten. In de bodem. Iedereen kan komen kijken, luisteren, proeven en ruiken en de handen vuil maken. Je hoeft geen archeoloog te zijn om mee te kunnen doen. Kom?oog in oog met de sporen van een ver verleden. Iedereen is van harte welkom, ook in Museum Het Valkhof! Doe mee aan een schervenworkshop of volg een rondleiding door de collectie Romeinse archeologie.

24 oktober: Gelderse Museumdag – 1 euro entree
Op zaterdag 24 oktober, in de herfstvakantie, vindt de tiende editie van de Gelderse Museumdag plaats. Het thema is dit jaar ‘tussen Droom & Daad’, ook het onderwerp van de Maand van de Geschiedenis 2015.
Tientallen Gelderse musea openen voor een zeer klein bedrag hun deuren en organiseren extra activiteiten.
Museum Het Valkhof is deze dag voor 1 euro te bezoeken. Zo kunt u heel voordelig de populaire familietentoonstelling ‘High Tech Romeinen’ bekijken of het bijzondere werk van fotograaf Paolo Ventura bekijken. Lijkt het uw (klein)kinderen leuk om hun eigen bronzen penning of een katapult te maken of een Romeins mozaïek te leggen? Doe dan vanaf 12.00 uur mee aan de gratis workshops die vandaag worden georganiseerd!

25 oktober: programma in kader van ‘024geschiedenis’
De oudste stad van Nederland staat van vrijdag 23 t/m zondag 25 oktober drie dagen lang in het teken van haar rijke verleden tijdens ‘024geschiedenis’. Dit evenement is onderdeel van nationale Maand van de Geschiedenis, die als thema ‘Tussen droom en daad’ heeft. Dromers en denkers, doeners en daders: historisch Nijmegen pakt op drie locaties uit met een weekend boordevol historie tussen droom en daad.
In het Valkhofkwartier beleef je de geschiedenis in het historische hart van de stad. Waan je in het Romeinse Noviomagus, schiet met een ballista, wandel langs plaatsen van herinnering of verken de restanten van de Duitse dadendrang in de Tweede Wereldoorlog.

Romeinse katapult op museumplein
Speciaal op deze zondag staat er op het plein voor het museum een ballista, een Romeinse katapult. Romeinse soldaten laten zien hoe deze katapult precies werkte. Bovendien kunnen kinderen in het museum meedoen met een workshop waarbij ze hun eigen ballista maken! De kosten voor deze workshop bedragen € 3,50.

4, 11, 18, 25 oktober: (kinder)workshop katapult maken
Maak een Romeinse katapult. Lukt het jou om ‘m echt te laten werken?
Tijd: 12.00 – 16.30 uur
Kosten: € 3,50 (exclusief entreeticket)

Voor meer informatie: www.museumhetvalkhof.nl

Algemene museuminformatie
Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen, 024 – 360 88 05,
Open: dinsdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur en op maandagen tijdens de korte vakanties.

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen