Eten bij HAPPIETARIA Nijmegen, t/m 14 maart

Happietaria-nijmegen-2015
Happietaria

Happietaria Nijmegen
Boszicht, Brakkenstein – 19 februari t/m 14 maart 2015

Wat is Happietaria?
Happietaria is een pop-uprestaurant, waarvan de opbrengst volledig is bestemd voor het goede doel. Happietaria wordt geheel mogelijk gemaakt door vrijwilligers, sponsors en donateurs. Het is een initiatief dat sinds 1993 al in vele studentensteden is uitgevoerd. Per restaurant ligt de opbrengst vaak tussen de 20.000 en 80.000 euro.

De landelijke aansturing van managementteams die een Happietaria opzetten gaat via de stichting Happy Gift. Deze stichting heeft zich ten doel gesteld jongeren, en in het bijzonder studenten, te motiveren en te stimuleren gaven en talenten op een bijzondere manier in te zetten voor ontwikkelingssamenwerking. Vanuit een christelijke overtuiging hoopt de stichting daardoor een bijdrage te leveren aan een rechtvaardigere wereld en bewustwording te bewerkstelligen bij medewerkers en gasten van de verschillende Happietaria’s. Het concept van Happietaria heeft zich in de afgelopen jaren bewezen doordat er sinds 1993 meer dan 18.000 studenten vrijwillig hebben meegewerkt in diverse Happietaria’s in vrijwel alle grote studentensteden en samen meer dan €3.000.000,- hebben opgehaald.

Happietaria in Nijmegen
Happietaria Nijmegen zal van 19 februari t/m 14 maart haar deuren voor de achtste keer openen. De kernactiviteit van Happietaria Nijmegen is het neerzetten van een kwalitatief goed restaurant voor het goede doel. Door dit initiatief hoopt het management Happietaria Nijmegen zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel en daarnaast bewustzijn te creëren voor het gekozen project.

Het goede doel
Het goede doel waar de opbrengst van Happietaria Nijmegen naar toe zal gaan is een project van de organisatie Tear. Het project richt zich op het ondersteunen van mensen die leven in de waternoodsrisicogebieden in Bangladesh. Dit doet de organisatie Tear door in samenwerking met lokale organisaties in het noorden en het zuiden van Bangladesh de gevolgen van de waterproblematiek tegen te gaan, maar ook door de problemen in de samenleving als geheel aan te pakken die zorgen voor armoede.

Voorbereidingen
Happietaria Nijmegen wordt mogelijk gemaakt door leden van de vier christelijke studentenverenigingen VGSN-TQ, CSFR, NSN en Ichthus. Uit deze verenigingen is een team samengesteld van 7 studenten die al vanaf september 2014 bezig zijn met de voorbereidingen voor het restaurant. Onder leiding van dit management zijn er ook een aantal commissies werkzaam voor Happietaria Nijmegen. Voorbeelden hiervan zijn de keukencommissie die bezig is met het opstellen van de menukaart en het regelen van professionele koks voor in de keuken, de entertainmentcommissie die op zoek is naar livemuziek voor de avonden dat Happietaria Nijmegen geopend zal zijn. Daarnaast is er nog de medewerkerscommissie, die ervoor zorgt dat er elke avond genoeg vrijwilligers in de bediening en de keuken staan en een pandcommissie, die zowel op zoek is geweest naar het meest geschikte pand als dat zij zorgen voor de juiste inrichting voor dit pand. Om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen is er ook een sponsorcommissie werkzaam die bedrijven benadert om te kijken wat zij voor ons kunnen betekenen. De juridische commissie zorgt dat Happietaria Nijmegen straks aan alle eisen voldoet en dat het restaurant alle vergunning op zak heeft. Als laatst is er nog een pr-commissie werkzaam die de verantwoordelijkheid heeft Happietaria Nijmegen bekend te maken in heel Nijmegen en omstreken.

Het restaurant
Happietaria Nijmegen zal geopend zijn van 19 februari t/m 14 maart. We zullen geopend zijn van maandag tot en met zaterdag. Er zullen twee shift per avond plaatsvinden. De eerste shift zal zijn van 17:30 t/m 19:30 en de tweede shift van 20:00 t/m 22:30. Daarnaast zullen we op maandagavond en vrijdagavond een borrel verzorgen. U hebt dan de mogelijkheid om langer te blijven zitten en na te borrelen.

Locatie
Boszicht aan de Heemraadstraat 10
6525 TJ, Nijmegen

Vrijwilligers
Alle medewerkers van Happietaria Nijmegen 2015 werken op volledig vrijwillige basis mee aan het restaurant. Voor het leveren van het benodigde personeel in de bediening, keuken, voorraadbeheer, pr, juridische zaken, secretariaat, inkoop, aansturende functies en alle andere taken wordt dan ook een beroep gedaan op de vier studentenverenigingen die nauw betrokken zijn bij Happietaria. Nijmegen. Gezamenlijk een groep van ongeveer 350 studenten die advies en hulp krijgen van professionals uit de horecabranche en aangestuurd worden door het management.

Bezoekers
Wij hopen ten minste 1000 gasten te ontvangen in de 3,5 week dat we open zijn. De vorige editie van Happietaria in 2013 had een totaal van 734 bezoekers. Gezien het feit dat wij meer dagen geopend zijn en over een groter pand beschikken denken wij dat deze toch forse stijging van 1/3 niet onrealistisch is. Het grootste Happietaria van Nederland, Groningen, verwelkomt jaarlijks meer dan 2000 gasten. 1000 Gasten is voor ons dan ook een minimumaantal waarbij we hopen op een aantal van 1500 gasten.
De gasten die Happietaria Nijmegen zullen bezoeken zijn zowel studenten als werkenden en gezinnen.

Bijzonderheden
Opening
De opening van Happietaria Nijmegen zal plaatsvinden op 19 februari. Van 19:30 tot 20:30 zal er een openingsdienst plaatsvinden op de locatie waar ook het restaurant gedraaid zal worden, namelijk de Heemraadstraat 10. Vervolgens zal Happietaria Nijmegen officieel geopend worden om 21:00. Vervolgens zal er een openingsfeest in het restaurant plaatsvinden waarbij hapjes en livemuziek aanwezig zullen zijn.

Entertainment
Op een aantal avonden zult u bij Happietaria Nijmegen kunnen genieten van livemuziek. Dit zal voornamelijk piano muziek zijn. Ook tijdens de avonden dat er sprake zal zijn van een borrel zal er een aantal keer live muziek aanwezig zijn.

Voorzieningen
De locatie is gevestigd in de buurt van de Radboud Universiteit in Nijmegen. In het restaurant is de mogelijkheid om te pinnen.

Wie steunen het project Happietaria?
Happietaria wordt landelijk aanbevolen door:

Ruud Lubbers
Minister van Staat (vm. Minister President)

Jan Pronk
President of the Society for International Development (SID)

Bert de Vries
Hoogl. Economie Erasmus Univ. (vm. Minister SoZa)

Dick Bruna
Tekenaar

Herman Wijffels
Topeconoom en hoogleraar in Duurzaamheid en maatschappelijke ontwikkelingen, Utrecht

Lonny Gerungan
TV Chef-kok van het TROS programma “de Reistafel”

Bert van Leeuwen
TV-presentator Evangelische Omroep

Happietaria Nijmegen wordt aanbevolen door:
Drs. H.M.F. Bruls
Burgemeester van Nijmegen

Dhr. D. van Agt
Voormalig minister president

Prof. Dr. Th. LM Engelen
Rector Magnificus Radboud Universiteit Nijmegen

Trinity
Nederlandse Worldbeat-band

Meer info: www.happietarianijmegen.nl

Meer Cafe’s, Restaurants en Cafetaria’s in Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen