Groeistad zoekt bouwers! – Waalfront en Waalsprong

Nijmegen, 12 maart 2013

Nijmegen nodigt creatieve woningbouwinitiatieven uit voor Waalfront en Waalsprong

Groeistad zoekt bouwers!

Twee bijzondere plekken in Nijmegen zoeken dito initiatieven. Het Waalfront en de Waalsprong zijn gebieden langs de rivier de Waal en dicht bij het centrum van Nijmegen waar nog veel mogelijk is. De bouwwereld verandert, wat er nog wordt gebouwd kan sneller en beter betaalbaar. Nijmegen staat open voor kleinschalige bouw en hoort van initiatiefnemers met bijzondere ideeën graag hoe zij betaalbaar kunnen bouwen met behoud van kwaliteit. Geïnteresseerden met een vernieuwend concept kunnen hun plannen op 10 april presenteren aan de betrokken wethouders en deskundigen.

Nijmegen groeit door. Alle prognoses wijzen op een groei van inwoners en huishoudens tot 2030. Maar bouwt Nijmegen ook door? Tot nu toe wel, liefst 1.250 woningen in 2012. En daar willen we mee doorgaan, ondanks de crisis. Om ook in de toekomst de woningvraag te kunnen beantwoorden organiseert de gemeente Nijmegen een bijeenkomst voor initiatiefnemers met innovatieve concepten die de woningbouw beter betaalbaar kunnen maken.

Via deze vorm van marktconsultatie wil de gemeente een goed beeld krijgen van nieuwe mogelijkheden in de bouw en daar haar beleid op afstemmen. Grootschaligheid en blauwdrukken zijn passé. Nijmegen zoekt naar nieuwe verfrissende ideeën. We zoeken nieuwe spelers op de woningbouwmarkt, ondernemers die sneller kunnen bouwen, ondernemers die betaalbaar bouwen, kenners van de markt én duurzame bouwers.

Voor de presentaties van de innovatieve projecten is ruimte gemaakt op woensdag 10 april vanaf 15:00 uur. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www2.nijmegen.nl/wonen/ontwikkeling en/of contact opnemen voor een aanvraagformulier met t.peppelman@nijmegen.nl. De projecten moeten uiterlijk op 27 maart zijn aangeleverd. Op 4 april is de selectie bekend.

Er is ruimte voor maximaal 10 initiatiefnemers om hun concept te presenteren. Bij de selectie van initiatiefnemers kijkt de gemeente naar: concreetheid, snelheid en kosten, regionale binding, onderscheidendheid en kwaliteit.

Bron Gemeente Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen