Gratis schrijfworkshop Wikipedia in Museum Het Valkhof

Schrijworkshop Wikipedia - foto The Dasherz

Nijmegen, 30 augustus 2017

Gratis schrijfworkshop Wikipedia in Museum Het Valkhof

Op zaterdag 7 en 14 oktober organiseert Museum Het Valkhof een schrijfworkshop voor geïnteresseerden die Wikipedia-teksten over de museumcollectie willen schrijven. Museum Het Valkhof is dit jaar begonnen met het publiceren van fotomateriaal op Wikimedia Commons. Er valt echter zoveel meer te vertellen dan alleen via beeldmateriaal. Daarom nodigt het museum publiek uit om gratis een tweedaagse workshop te volgen en een aantal artikelen over de collectie te schrijven.

De workshop, die over 2 dagen verdeeld is, bestaat uit een introductie van Wikipedia en Wikimedia, een rondleiding en het bezichtigen van de collectie. Een historicus staat ter beschikking om vragen van schrijvers te beantwoorden. Vrijwilligers met kennis van Wikipedia helpen met de eerste stappen in het schrijven voor dit platform.  De schrijfworkshop vindt plaats in het kader van de Gelderse Schrijfweken van Wikipedia en de Maand van de Geschiedenis.

Bent u geïnteresseerd in geschiedenis, de museumcollectie, vrij beschikbare kennis op internet en in pakkende teksten schrijven? Dan bent u van harte welkom op 7 oktober van 11.00-16.30 uur en op 14 oktober van 13.30 tot 17.00 uur in Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59 in Nijmegen. Graag vooraf aanmelden via h.molenaars@museumhetvalkhof.nl. Wilt u uw eigen laptop meenemen?

Meer info: www.museumhetvalkhof.nl
Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen, 024 – 360 88 05

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen