Proeflessenweek en open dag Lindenberg

Nijmegen, 6 augustus 2020

Proef van het nieuwe cursusaanbod van de Lindenberg tijdens Proeflessenweek  

Op maandag 14 september gaat bij De Lindenberg het nieuwe cursusseizoen van start. Ook dit jaar kun je daar weer van komen proeven tijdens de Proeflessenweek! Deze editie wel net even anders dan je gewend bent. De Proeflessenweek start op maandag 7 september. De week vóórdat de cursussen starten dit jaar, vanwege het beperkte aantal cursisten dat in een ruimte toegelaten kan worden. Je kunt je vanaf 30 augustus, de Open Dag van de Lindenberg, aanmelden voor een proefles. Deelname is gratis.

Proeflessenweek: 7-11 september
Lijkt het je leuk om een les bij de Lindenberg uit te proberen? Dat kan ook dit jaar tijdens de Proeflessenweek! Vanwege de coronamaatregelen zal dat wel net iets anders verlopen dan voorgaande jaren. Zo mogen er niet teveel mensen bij elkaar in een ruimte zijn, waardoor het aantal deelnemers gereguleerd moet worden. Waar je bij eerdere Proeflessenweken spontaan kon inlopen, is dat nu geen optie.

Er wordt een gevarieerde selectie aan proeflessen aangeboden, die eind augustus bekend wordt gemaakt. Voor elke leeftijd en in elke categorie (muziek, dans, schrijven, beeldend, theater) valt er iets te proeven. Het selectie van de proeflessen is onder andere afhankelijk van het verloop van de inschrijvingen voor onze cursussen.

Open Dag: 30 augustus
Vanaf 30 augustus, de Open Dag van de Lindenberg, kun je je aanmelden voor een proefles. Maar tijdens die Open Dag is er natuurlijk nog veel meer te beleven. En het meest bijzondere is wel: hij is volledig online! De docenten zitten via Zoom klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast kun je genieten van (live!) optredens, maak je kennis met een deel van de docenten en wandel je dankzij de podcast primeur alsnog door de Lindenberg. En dat alles op veilige afstand, vanaf je eigen scherm.

Ga voor meer informatie over de Proeflessenweek en de Open Dag naar www.delindenberg.com.

 

Nijmegen, 30 juli 2020

Lindenberg opent cursusseizoen met unieke online Open Dag  

De Lindenberg trapt het nieuwe cursusseizoen dit jaar op unieke wijze af: met een online Open Dag. Op zondag 30 augustus is er tussen 13 en 16 uur weer van alles te beleven, maar dit jaar dus net even anders…Het Cultuurhuis geeft op deze manier de mogelijkheid om veilig en gemakkelijk vanuit huis vragen te stellen aan docenten én op ludieke wijze geïnspireerd te raken door muziek, dans, theater, beeldende kunst en schrijven. Zo zetten zij samen met beeldmakers Great Things een liveshow neer, waardoor je je thuis vanaf de bank alsnog waant in de knusse Steigerzaal van het Lindenberg Theater. Deelnemen aan de Open Dag is gratis.  

Open Dag: 30 augustus
Tijdens deze online open dag is er veel te beleven, waardoor je nog steeds het gevoel hebt van de Lindenberg te kunnen proeven. Zo kun je ál je vragen stellen over het nieuwe cursusaanbod aan de docenten en cursusadministratie. Daarnaast wordt er een live (!) programma gestreamd vanuit de Steigerzaal, waarin cursisten en docenten de show stelen. Verder zie en hoor je hoe de sectie Zang je op het groene Binnenplein welkom zingt, maak je online kennis met de docenten en kijk je mee naar hoe de jonge maar gedurfde acrobaten hun circusdoeken bestijgen. Tot slot kun je genieten van verschillende muzikanten die verspreid door het gebouw hun lied spelen. Alles op veilige afstand, namelijk vanaf je eigen scherm: de hele Open Dag speelt zich online af in livestreams en videogesprekken.

Wil je dit meebeleven? Meld je dan aan via delindenberg.com/open-dag-2020. Deelname is gratis.

Proeflessenweek: 7 t/m 11 september 
Ben je na de Open Dag geïnspireerd geraakt om ook een cursus te gaan doen? Maar lijkt het je leuk en fijn om eerst een les uit te proberen? Dat kan in de Proeflessenweek, van 7 t/m 11 september. De week vóórdat de cursussen starten dit jaar, vanwege het beperkte aantal cursisten dat toegelaten kan worden in een ruimte. In die week wordt een gevarieerde selectie aan proeflessen aangeboden, die eind augustus op de website van de Lindenberg bekend wordt gemaakt.

De proeflessen zijn dit jaar op aanmelding en niet met vrij binnenlopen, zodat de afstand tussen cursisten goed bewaakt kan worden. Vanaf 30 augustus, de Open Dag, kun je je aanmelden voor een proefles in de Proeflessenweek.

Ga voor meer informatie over de Open Dag en de Proeflessenweek naar www.delindenberg.com.

Nijmegen, juli 2020

Inschrijving voor nieuw cursusseizoen geopend bij de Lindenberg

De cursussen in muziek, dans, theater, beeldende kunst en schrijven van seizoen 2020-2021, die vanaf september 2020 van start zullen gaan, staan nu op de website van de Lindenberg. Daarmee is de inschrijving voor dit nieuwe cursusseizoen geopend. Natuurlijk is er rekening gehouden met de benodigde corona-maatregelen, om het nieuwe seizoen veilig te laten beginnen. Naast vertrouwde cursussen is er dit jaar opvallend veel nieuw aanbod. 

Nieuwe cursussen
De Lindenberg heeft voor volgend seizoen allerlei nieuwe cursussen in muziek, dans, theater, beeldende kunst en schrijven toegevoegd aan het cursusaanbod. Zo gaat er dit seizoen voor het eerst een cursus voor singer-songwriters vanaf 15 jaar van start en een cursus Franse chansons zingen, is er een nieuwe cursus Theater speciaal voor 55-plussers, is er voor jongeren een nieuwe cursus Werken met hout, klei en steen en zijn er weer diverse eenmalige workshops te volgen door het jaar heen in schrijven en beeldende kunst. Maar ook de meer vertrouwde cursussen zoals klassiek ballet, gitaarles en keramiek zijn natuurlijk weer in het cursusaanbod terug te vinden.

Corona-maatregelen
De Lindenberg houdt rekening met de anderhalve meter afstand bij al haar cursussen. Dat betekent dat veel van de cursussen met minder mensen dan voorheen plaats zal vinden, en in een groter lokaal. Ook worden attributen zoals muziekinstrumenten na ieder lesmoment gereinigd, en komen er extra schoonmaakrondes in het hele pand. Natuurlijk wordt cursisten en docenten op het hart gedrukt met gezondheidsklachten thuis te blijven.

Vernieuwde website
Blader nu door alle oude en nieuwe cursussen heen op de vernieuwde website van de Lindenberg, die het zoeken naar dé cursus voor jou een stukje makkelijker zal maken. Houd ook de website in de gaten voor de open dag en proeflessenweek, die er door de coronaregels dit jaar ook net even anders uit zullen zien dan anders.

Meer info:  www.delindenberg.comCursussen NijmegenWorkshops

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen