Gratis met deelfiets naar P+R Nijmegen-Noord

Wethouder Harriët Tiemens fietst samen met Joost Cassee van GoAbout met de Ovelo over het RijnWaalpad naar Nijmegen centrum - foto: Gerard Verschooten.

Nijmegen, 19 maart 2018

Gratis met een deelfiets van en naar P+R Nijmegen-Noord

Automobilisten op weg naar Nijmegen kunnen op de P+R Nijmegen-Noord bij de Ovatonde gratis met een een Ovelo deelfiets via het RijnWaalpad naar het centrum fietsen. De provincie Gelderland en de gemeente Nijmegen willen zo de verkeersdruk in de spits verminderen en bijdragen aan de bereikbaarheid van de regio. De opening werd verricht door wethouder Harriët Tiemens.

Normaal kost een Ovelo deelfiets één euro per uur en maximaal zeven euro per dag, maar bij een fietsrit van of naar P+R Nijmegen is het eerste uur van de rit gratis. Ook het ritje terug is dus gratis. En je kunt bijvoorbeeld ook gratis vanaf het centrum naar Cinemec fietsen voor een film. De 50 deelfietsen van goede kwaliteit zijn in vier stallingen te vinden:
– P+R Nijmegen-Noord (bij de Ovatonde en Cinemec)
– Mariënburggarage
– Plein 1944
– Bisschop Hamerstraat

Harriet Tiemens verrichtte de opening en is enthousiast over het deelfietsproject: ‘Automobilisten krijgen met deze deelfiets een aantrekkelijk en gezond alternatief voor het laatste stukje van hun autorit vanuit het noorden naar het centrum van Nijmegen. Dat helpt de verkeersdruk te verminderen die door de renovatie van de Waalbrug ontstaat. En als het een keer regent kun je ook nog eens gratis de bus naar het centrum pakken.’ Het stallen van de auto op de P+R kost €3,50 per dag, wat veel voordeliger is dan de parkeerkosten in het centrum.

Bediening met app
Je huurt de Ovelo deelfiets van GoAbout per uur en betaalt totdat je die weer inlevert op één van de vier stallingen. Bij regelmatig gebruik is een abonnement aantrekkelijk. De fietsen zijn direct met de app van GoAbout te gebruiken; er is geen pasje voor nodig. Ter plekke kun je registeren, de app installeren en de fiets van het slot halen. Vooraf kun je in de app zien hoeveel fietsen er beschikbaar zijn. In de zomer gaat GoAbout als proef ook e-bikes plaatsen.

Werkgevers
Werkgevers in het centrum van Nijmegen kunnen aanhaken bij dit project met zakelijke abonnementen. De gemeente Nijmegen heeft om te beginnen voor haar werknemers 10 maandkaarten besteld. Meer informatie is te vinden op www.ovelo.nl .

Onderzoek snelfietspaden
Ovelo is een project van GoAbout in opdracht van de gemeente Nijmegen en Provincie Gelderland voor de duur van drie jaar, met een optie op vier jaar. Het project wordt mede gefinancierd door Provincie Gelderland en CHIPS Interreg North West Europe. De gemeente Nijmegen en de Provincie Gelderland streven naar het bereikbaar houden van de regio en onderzoeken in het programma Beter Benutten Vervolg de potentie van snelfietspaden, met name de wisselwerking tussen de verschillende vervoersmiddelen. Ook de rol van promotie van de snelfietspaden wordt onderzocht.

Nijmegen Goed op Weg
Kijkend naar de ruimte, leefbaarheid en gezondheid van Nijmegenaren staat de stad de komende jaren voor grote keuzes, zeker als het om verkeer gaat. Zo is er in de stad geen plek meer voor nog meer auto’s. Nijmegen zet in op betere infrastructuur en op andere vervoersmiddelen, bestaand en nieuw. Om het verkeer nu en straks soepel om, naar en door Nijmegen te leiden. De gemeente nodigt inwoners en organisaties uit om deze opgave in de komende jaren samen op te pakken, zodat Nijmegen goed op weg blijft.

Bron Gemeente Nijmegen – Informatie Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen