Gospelkoor in het Afrika Museum


Ghana Community Choir op tweede kerstdag

Ghana Community Choir – Gospelkoor in het Afrika Museum

Kerstmis 2011

Tijdens de kerstdagen staat het Afrika Museum (bij Nijmegen) in het teken van muziek en dans. Op eerste kerstdag worden bezoekers muzikaal onthaald door een percussionist en een traditionele maskerdanser. Op tweede kerstdag swingt het museum op de klanken van het Ghana Community Choir.

Body percussie en Gelede maskerdans
Maak op eerste kerstdag kennis met de prachtige maskerdansen van de Yoruba uit Nigeria en Benin. De traditionele dans wordt uitsluitend uitgevoerd door mannen. De dans is bedoeld om de levenskracht in goede banen te leiden. Het Gelede-masker wordt tijdens de dans op het hoofd gedragen. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door percussionist Alfred Quenum uit Benin. Aansluitend aan het optreden kunnen bezoekers deelnemen aan een swingende workshop body percussie. In deze workshop, die inspeelt op de meest natuurlijke manier van ritmebeleving, dient het eigen lichaam als instrument.

Gospel, jazz en funk
Op tweede kerstdag komt het Amsterdamse Ghana Community Choir naar Berg en Dal voor een swingend optreden. Het repertoire van dit koor bestaat uit een combinatie van Afrikaanse ritmes, authentieke gospel, jazz en funk. In het Afrika Museum brengen zij een mix van traditionele en eigentijdse Ghanese nummers. Dit Ghanese gospelkoor zorgt tijdens de kerstdagen voor de juiste sfeer!

Artist-in-residence
Nog tot en met 27 december is kunstenaar Gerard Quenum uit Benin te gast in het museum. Onder toeziend oog van het publiek vervaardigt hij een kunstwerk voor de tentoonstelling Goddelijk en Griezelig die in 2012 te zien zal zijn. Ook tijdens de kerstdagen kan het publiek de vorderingen van zijn werk bekijken en met de kunstenaar in gesprek gaan.

In de kerstvakantie is het Afrika Museum ook op maandag geopend.

Het programma van dag tot dag is te vinden op www.afrikamuseum.nl onder het kopje ‘activiteiten’.

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag: 10.00-17.00 uur
1 nov – 1 apr: maandag gesloten, m.u.v. schoolvakanties
zaterdag, zon- en feestdagen: 11.00-17.00 uur

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen