Koren zingen Kruisweg in Museumpark Orientalis

Jokolo-2013-koren-project-Kruisweg
Deelnemende koren Kruisweg in Museumpark Orientalis

Koren zingen op Goede Vrijdag een bijzondere Kruisweg
in Museumpark Orientalis

Vrijdag 29 maart 2013

Op Goede Vrijdag 29 maart 2013 om 18.30 uur brengen de Nijmeegse koren Jokolo, Tienerkoor Teens en Gendts jongerenkoor Remember een bijzondere, geheel gezongen Kruisweg ten gehore in de open lucht van het Museumpark Orientalis te Heilig Landstichting.

Jaarlijks zingen vele koren ter ere van Goede Vrijdag de Kruisweg. Op deze dag wordt immers de kruisiging en dood van Jezus Christus op de heuvel Golgotha herdacht. Het Nijmeegse jongerenkoor Jokolo beschikt over een prachtig meerstemmig Kruiswegarrangement dat in 1998 gearrangeerd is door dirigent Ronald Jansen. De tekst van de staties is gebaseerd op de Kruisweg uit de Bijbel en bewerkt door Raymond Janssen en Erica Regtering.

De Kruisweg, die ongeveer een uur duurt, neemt bezoekers aan de hand langs het lijden van Jezus Christus, waarbij de nadruk ligt op de rol van het volk (in dit geval: de bezoekers van het park). De zangers en zangeressen geven een gezongen beschouwing van wat er toen gebeurd is door middel van veertien gezongen en instrumentale staties. Een gezamenlijke wandeltocht voert vanaf het gerechtsgebouw van Pontius Pilatus langs diverse beeltenissen van Jezus Christus’ lijdensweg en eindigt op de heuvel Golgotha; de plaats van zijn terechtstelling.

Het park wordt sfeervol verlicht door middel van honderden kaarsen en fakkels. Tijdens de wandeltocht is een speciale plaats ingericht waar bezoekers een moment van stilte in acht kunnen nemen en een kaarsje kunnen branden.

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om dit mooie muziekstuk op deze bijzondere plaats bij te wonen. Al vanaf 17.00 uur kunnen bezoekers in de Romeinse stadsstraat worden ontvangen. Een belangrijk gegeven hierbij is dat bezoekers zich tot uiterlijk 18.00 uur kunnen melden bij de hoofdingang van Museumpark Orientalis. Hier kan tevens de benodigde toegangskaart worden gekocht en worden bezoekers opgehaald en naar het startpunt gebracht, dat zich wat verder gelegen in het park bevindt.

De entreeprijs van het park voor het avondprogramma bedraagt € 5,00 (voor kinderen t/m 15 jaar € 2,50). Entreekaarten zijn vanaf zaterdag 23 maart bij de kassa van het Museumpark Orientalis aan de Profetenlaan 2 te Heilig Landstichting verkrijgbaar of zijn te bestellen via de website van Jokolo. Bezoekers die overdag op Goede Vrijdag het park bezoeken (tussen 10.00 en 17.00 uur), krijgen automatisch een entreekaart voor het avondprogramma. Parkeren na 17.00 uur is gratis. Vanwege het wandelende karakter worden bezoekers geadviseerd geschikte wandelschoenen te dragen. Dit evenement is helaas niet geschikt voor minder valide personen. Kijk ook op www.jokolo.nl voor meer informatie over de Kruisweg.

Museumpark Orientalis – www.museumparkorientalis.nl
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
Tel. 024-3823110

Museumpark-Orientalis-210-100

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen