Go Short – Short Film Festival – Lux

Nijmegen, 1 maart 2012

Go Short brengt internationale mediakunstenaar
en lokaal muzikaal talent samen

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen
14 t/m 18 maart 2012, LUX Nijmegen
 
Je neemt het al snel voor lief, maar vaak kleurt de muziek je beleving van een film het meest. Go Short – International Short Film Festival Nijmegen kijkt dit jaar verder dan de korte film en besteedt bijzondere aandacht aan muziek. Er is dit jaar extra veel ruimte voor muziekfilms, videoclips en zelfs korte musicals. Ook buiten de filmzalen brengt Go Short filmmakers en muzikanten samen met optredens, masterclasses en panels.

Max Hattler & NEW
Zo ontmoeten mediakunstenaar Max Hattler en lokale producers van Nieuwe Electronische Waar (NEW) elkaar op het podium. Max Hattler studeerde animatie aan het prestigieuze Royal College of Art in Londen. Zijn vaak politiek getinte films wonnen veel prijzen in het internationale festivalcircuit en werden over de hele wereld geëxposeerd. Hij tourde met, en maakte clips voor bands als Basement Jaxx en Diplo. Tijdens Go Short werkt hij samen met producers Sam Verstraten (Sam-a-la-Bamelot) en Frank Boeijen (Grimm Limbo). Twee talentvolle muzikanten uit de stal van het platform NEW dat vernieuwende elektronische muziek uit de regio promoot en een podium biedt.

Nog meer samenwerking en muziek
Niet alleen Max Hattler wordt gekoppeld aan muzikanten uit de regio. In opdracht van Kunst en Cultuur Centrum Gelderland (KCG) maken lokale bands live soundtracks bij filmklassiekers. Daarnaast staat de Go Short Student Campus staat in het teken van muziek en film. Gecoacht door Tom Fassaert (De Engel van Doel, 2011) en Gouden Kalf winnares Mijke de Jong (Joy, 2010) werken ze aan korte films die tijdens de prijsuitreiking op zaterdagavond getoond zullen worden. De campuslezingen over sounddesign en de foley workshop is ook voor publiek toegankelijk.

Muziek inspireert filmmakers
Dat filmmakers en muzikanten vaak het beste in elkaar naar boven halen wordt ook in het filmprogramma duidelijk. Zo liet Spike Jonze zich inspireren door het album The Suburbs van Arcade Fire. Dat leverde meer op dan een videoclip, uit ideëen van Arcade Fire en Jonze ontstond de korte film Scenes from the Suburbs. Op Go Short zal de film voor het eerst in Nederland in de bioscoop te zien zijn. Thriller van Michael Jackson, ongetwijfeld de bekendste videoclip allertijden, is te zien op het witte doek. Wie naar het filmblok Sounds Around gaat zal verrast worden door de documentaire Binaural Swimming van Simon Ellis. Silent Disco in de filmzaal: een unieke geluidsbelevenis met prachtige beelden. Na de voorstelling kunnen de koptelefoons af want Ellis, gast van het jaar tijdens Go Short 2010, keert terug naar Nijmegen en neemt de band Swimming mee voor een uniek optreden. 

Musical shorts
Spontaan een dansje doen en in zingen uitbarsten, alleen in musicals kom je er mee weg. In het musicalblok komt Ben L’Oncle Soul langs gezwierd als platenhandelaar met soul. Maar op Go Short kun je ook musical shorts zien met verrassende onderwerpen als het leven van een illegaal in Frankrijk en de coming-out van een jonge Noor.

Go Short is hét festival voor de korte film. Vijf dagen lang zijn er meer dan 200 korte films te zien in en om LUX in Nijmegen. We selecteren de beste recente Europese films voor onze competitieprogramma’s. Daarnaast zijn er exposities, workshops, optredens, feestjes en is er een uitgebreid Go Shorty! programma voor kids en jongeren.

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen
14 t/m 18 maart 2012, LUX Nijmegen
www.goshort.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen