‘Ik ben gay! Maar op school dus niet’

Nijmegen. 19 januari 2012

GGD en ROC Nijmegen starten met ‘Ik ben gay! Maar op school dus niet’

Wethouder Henk Beerten en ROC Nijmegen-directeur Hanneke Berben verzorgen donderdag 26 januari samen met GGD Regio Nijmegen de kick-off van het traject ‘Ik ben Gay, maar op school dus niet’ op ROC-locatie Technovium. ROC Nijmegen start het traject om een tolerant klimaat te kweken op het gebied van seksuele diversiteit. Niet alleen voor studenten, maar ook voor medewerkers.

ROC Nijmegen gaat een mix van activiteiten inzetten volgens de pijlers van SchoolsOUT, een initiatief waarin de Nijmeegse scholen voor voortgezet onderwijs, primair onderwijs, ROC Nijmegen, GGD Regio Nijmegen, de gemeente Nijmegen en de Nijmeegse homobelangenorganisaties COC en DITO! samenwerken. GGD Regio Nijmegen gaat de komende tijd samen met de school het traject vormgeven en uitvoeren.

Nijmegen loopt voorop
Nijmegen loopt voorop in Nederland als het gaat om structurele aandacht voor seksuele diversiteit in het voortgezet onderwijs. SchoolsOUT is sinds 2002 actief om de sociale veiligheid op scholen te vergroten en seksuele diversiteit te bespreken en te integreren in het onderwijs. Door de opdracht van de gemeente Nijmegen om SchoolsOUT ook uit te breiden naar het ROC, laat de stad zien dat ze voorop blijft lopen.

Ik ben gay. Maar op school dus niet
Doel van het traject ‘Ik ben Gay, maar op school dus niet’ is het creëren van een sociaal veilige school voor alle studenten en medewerkers, waar zowel kennis, zichtbaarheid en acceptatie van seksuele diversiteit geïntegreerd zijn binnen de opleidingen.

Kick-off
Wethouder Henk Beerten en ROC directeur Hanneke Berben leiden donderdag 26 januari de kick-off van het traject ‘Ik ben gay. Maar op school dus niet’ in op het Technovium aan de Heyendaalseweg 98 in Nijmegen in aanwezigheid van studenten en medewerkers. Daarna speelt theatergezelschap AanZ de indringende voorstelling ‘Geen Gezicht’ over homoseksualiteit in onze multiculturele samenleving. De voorstelling is de afsluiting van een reeks voorstellingen op alle locaties van ROC Nijmegen.
 
Bron GGD Nijmegen – Rubriek Gezondheid Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen