Gesprongen waterleidingen in Nijmegen

Nijmegen, 09-03-2010 • Op meerdere locaties in Nijmegen zijn in de nacht van maandag op dinsdag waterleidingen gesprongen. De gemeenschappelijke meldkamer kreeg daar meerdere meldingen over binnen. Dit leidde, ondanks het feit dat de leidingen ondergronds sprongen, tot wateroverlast en schade aan het wegdek.

Van de Heemraadstraat tot aan de St. Annastraat was er veel wateroverlast. De parallelrijbanen aan weerszijden van de St. Annastraat stonden onder water. Hierdoor was een lantaarnpaal scheef weggezakt. De leiding die deze overlast veroorzaakte, werd afgesloten waardoor een deel van de wijk Brakkenstein vanochtend geen water had.

Weggespoeld
Ook werd er redelijke wateroverlast gemeld bij de Bolerostraat. Daar waren een deel van het trottoir en de straat weggespoeld waardoor een gat in de weg ontstond. De leidingen werden afgesloten waardoor een deel van de wijk Neerbosch-Oost zonder water de dag doorbrengt.
Bij de onderdoorgang naar de Pauwelstraat is een deel van de waterleiding afgesloten. Nabij het Scheidemakershof is een deel van het wegdek door wateroverlast beschadigd. In dit deel van het centrum van Nijmegen is de transportleiding afgesloten waardoor men geen watervoorziening heeft tot het is verholpen. Aan de Scheidingsweg in Nijmegen werden de gesprongen leidingen als eerste ontdekt en was Vitens vanochtend vroeg al gestart met herstelwerkzaamheden. Wel is daar de wateroverlast ook groot geweest.
Waterleverancier Vitens onderzoekt en verhelpt de oorzaak. Later op de dag hoopt deze alle ongemakken te hebben verholpen.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen