Kaartverkoop Van Limburgfestival 2009

Nijmegen, 25 augustus 2009
 
Geen voorverkoopkorting op kaarten Gebroeders Van Limburg Festival
Vermelding van korting in De Gelderlander zaait verwarring

In de minispecial die vandaag als bijlage bij De Gelderlander werd verspreid staat dat kaarten voor alle onderdelen van het Gebroeders Van Limburg Festival van komend weekend in de binnenstad van Nijmegen in de voorverkoop met € 2,50 korting zouden kunnen worden gekocht.
 
Henk Beerten: ‘Ik schrok toen ik dat zag. Er is geen korting in de voorverkoop. De begroting staat dit absoluut niet toe. De prijzen voor alle onderdelen zijn scherp en we hebben deze inkomsten hard nodig om de kosten te kunnen dekken. En bezoekers krijgen waar voor hun geld. Ik vind het heel vervelend dat dit tot verwarring en mogelijk irritatie leidt. Maar de prijs die op de website vermeld staat is correct. Dat is waar we ons aan houden’.

Overzicht van onderdelen waarvoor kaarten gekocht moeten worden:
1. Soiree (Zaterdagavond 20.00 uur) Toegang € 7,50 en voor leden van ’t Geselscap en gasten van het bestuur gratis.
2. Jachtshow (Zaterdag 12,30 uur) Toegang € 5,00 (tot 12 jaar), € 10,- volwassenen. Gezinskaart € 20,00 voor twee volwassenen en twee kinderen)
3. Riddertoernooi. (Zaterdag 15.00 uur en zondag om 13.00 uur) Toegang € 5,00 (tot 12 jaar), € 10,- volwassenen. Gezinskaart € 20,00 voor twee volwassenen en twee kinderen)
4. Mariken locatietheater. (Zondag vanaf 12.30 elke 15 minuten) Toegang € 5,00 (tot 12 jaar) en volwassenen € 10,-.
5. Blijde Incomste in het Valkhofpark (Zondagmiddag om 16.00 uur) Toegang € 3,00. De stoet is gratis te bekijken op de Grote markt en Burchtstraat
 
Nijmegen, 17 augustus 2009
 
Kaartverkoop Van Limburgfestival 2009 via internet gestart. Snel bestellen noodzakelijk!
Voor vijf onderdelen van het Gebroeders Van Limburg Festival (29 en 30 augustus 2009) is via het internet de verkoop van kaarten gestart.

Mariken van Nimweghen is terug in Nijmegen
Wie optimaal wil genieten van het Gebroeders Van Limburg Festival in de binnenstad van Nijmegen, op zaterdag 29 en zondag 30 augustus a.s. kan maar beter op tijd kaarten bestellen voor de meest spectaculaire onderdelen van het festival. Henk Beerten: ‘We verwachten zo’n 60.000 bezoekers. Voor het riddertoernooi, de jachtshow, de voorstellingen van Mariken en het afsluitende evenement van de Blijde Incomste in het Valkhofpark, zijn maar een paar duizend kaarten beschikbaar. Wie in het weekend zelf pas beslist wat hij wil gaan zien kan gemakkelijk achter het net vissen. Vorig jaar was het met name op zondag onmogelijk nog kaarten voor het toernooi te kopen’.

Bestellen via internet is eenvoudig via www.gebroedersvanlimburgfestival.nl  Wie liever in een winkel zijn kaartjes koopt, kan terecht bij een van de vestigingen van Primera.
Henk Beerten: ‘Er zijn dit jaar op zondag twee nieuwe onderdelen waarvoor kaarten gekocht moeten worden. De voorstelling van Marike van Nieumeghen, die op verschillende locaties in de oude stad wordt gehouden, belooft voor iedere bezoeker een bijzondere ervaring te worden. Leerlingen van de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen, hebben er maanden aan gewerkt en tegen het middeleeuwse decor van de oude benedenstad wordt het alsof u, met Mariken terug bent in de middeleeuwen. Voor het eerst in lange tijd is het middeleeuwse verhaal van Mariken van Nieumeghen, die door de duivel verleid wordt, weer opgevoerd, met een spectaculaire finale, als Mariken (letterlijk) van de St. Stevenstoren gegooid wordt. Dit mag niemand missen natuurlijk.’

Hertogin van Gelre, Katherina van Kleef voor het eerst te zien.
Ter afsluiting van het weekend vindt vanaf de Grote Markt de inmiddels tradionele Blijde Incomste plaats. De terugkeer van d hertogin van Gelre, Katherine van Kleef, naar het Valkhof, begeleid door zo’n 350 middeleeuwers van soldaten tot potsenmakers, Franse edelen en kooplieden, bedelaars en handwerkslieden. Ook zullen paarden, ossen, schapen en ezels meelopen in de stoet. Een spektakel dat nergens in Nederland zo te zien is.
Henk Beerten; Nieuw is dat we dit jaar om 16.00 uur starten. Een uur later om met de Blijde Incomste het festival af te sluiten met een ceremonie in het Valkhofpark. Wie de officiële ontvangst van de edelen in het Valkhofpark mee wil maken, moet daarvoor een kaartje kopen. Voor slechts € 3,00 krijgt men dan de beste indruk van de stoet, toelichting bij alle figuren en men kan getuige zijn van een bijzondere slotceremonie waarin Kaherina van Kleef, die op het Valkhof hof houdt, ontvangt de hoge gasten uit Frankrijk, beloont de winnaars van de riddertoernooien en en wordt begroet door haar vazallen, de burggraven van Nijmegen en Bronkhorst en de erfmaarschalken van Baer en Wisch.’

Meer info Gebroeders Van Limburg Festival

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen