FNV woedend over sluiting Honig Nijmegen

Utrecht, 19 september 2009

FNV Bondgenoten: Sluiting Honig Nijmegen donderslag bij heldere hemel

Geheel tegen de verwachting in deelde Heinz afgelopen vrijdag mee dat de Honig-fabriek in Nijmegen na 80 jaar definitief dicht gaat. Hierdoor verliezen circa 250 werknemers hun baan. Het huidige fabrieksterrein aan de Waal wordt verkocht aan de gemeente Nijmegen, die op het terrein woningen wil realiseren.

Bestuurder Jos Hendriks van FNV Bondgenoten is woedend op Heinz. “Heinz heeft de werknemers steeds voorgehouden dat Honig zou verhuizen naar een nieuwe productielocatie in de nabije omgeving en dat hier voor alle medewerkers een werkplek zou zijn. Maar nu blijkt dat Heinz gewoon de poen opstrijkt en de werknemers ontslaat. Het is niet voor het eerst dat werknemers en bonden door Heinz worden belazerd. Heinz kwam enkele jaren terug een vergelijkbare belofte in Birmingham (GB) ook niet na.”

FNV Bondgenoten wil zo snel mogelijk met de Heinz-directie om de tafel om een goed sociaal plan af te spreken voor de werknemers. De bond organiseert de komende week een kantinebijeenkomst bij Honig om de situatie met de werknemers te bespreken.

Bron: FNV Bondgenoten – Honigcomplex Nijmegen

Lees ook: Aankoop Honig-terreinen Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen