Floriade 2012: Interactieve Vlindertuin


Zandtekening schoolkinderen uit India

Nijmegen, 6 april 2012

 Floriade 2012:  Interactieve Vlindertuin

 ‘Footkiss for butterflies’

Een gratis educatief programma voor kinderen en jongeren ! Flora en Florian van Floriade kids leren kinderen van het basisonderwijs over de vijf werelden van de tuinbouw. De Floriade is te bezoeken van 5 april tot 8 oktober in Venlo. De eerste week van mei is een speciale kinderweek.

Bezoek met uw klas ook de interactieve Vlindertuin’ met als titel:  ‘Footkiss for Butterflies’ en waan u voor even een Vlinder! Net als de Chinese filosoof Chuang Tzu, die zich in 480 v. Chr. Afvroeg: ‘Vannacht droomde ik dat ik een Vlinder was of ben ik nou een Vlinder die droomt dat zij een mens is ? Is de Vlinder onderdeel van onze wereld, of zijn wij onderdeel van de Vlinderwereld ?

Schoolkinderen uit India hebben mooie grote zandtekeningen in India gemaakt speciaal voor de Floriade 2012 en voor onze ‘ interactieve Vlindertuin ‘ ‘Footkiss for Butterflies gemaakt.

Binnenkort komt ook in ‘Museum van alle tijden’ te Beugen, een kleine installatie, dat ingericht zal worden door beeldend kunstenaar Boudewijn Corstiaensen met als werktitel  ‘Wereldvlinders’. Vlindertekeningen uit India, Brazilie en Vlindertekeningen van schoolkinderen uit Nederland zullen onderling hiermee, een culturele en kunstzinnige uitwisseling laten zien.

Er is hiermee ook een goed doel aan verbonden : Teken en schilderlesmateriaal voor schoolklasjes voor kinderen in India en Brazilie !

Meer informatie  www.floriadekids.nl/scholenprogramma

Boudewijn Corstiaensen
Beeldend kunstenaar
www.vlinderkas.com

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen