Kantonrechter vernietigt flitspaal-bekeuring

D66 Nijmegen
11 juni 2007

De kantonrechter in Nijmegen heeft op 4 juni jl. een uitspraak gedaan over de omstreden flitspaal op de Neerbosscheweg. D66 Nijmegen heeft een paar weken geleden gepleit voor het verwijderen van die flitspaal.

Volgens de kantonrechter is het voor weggebruikers niet duidelijk dat dat weggedeelte binnen de bebouwde kom ligt en dat een maximumsnelheid geldt van 50 kilometer per uur. “De automobilist krijgt het idee dat hij aan het begin van een autosnelweg rijdt”, zo overweegt de kantonrechter. Daarbij verwijst de kantonrechter naar een eerdere uitspraak over de omstreden flitspaal uit 2003: naar aanleiding van die uitspraak heeft de gemeente borden met de maximumsnelheid geplaatst, maar die maatregelen beoordeelt de kantonrechter als onvoldoende.

Liesbeth van den Broek, raadslid van D66 Nijmegen, voelt zich gesteund in haar eerdere strijd tegen de flitspaal. “Automobilisten worden in de val gelokt. Dat blijkt nu ook uit de uitspraak van de kantonrechter. De situatie is daar niet duidelijk: het lijkt of je aan het begin van een snelweg rijdt, waar je 120 kilometer per uur mag rijden, terwijl het kruispunt feitelijk deel uitmaakt van de bebouwde kom. Een bord plaatsen, zoals het CDA en wethouder Van der Meer een tijdje geleden hebben voorgesteld, is geen oplossing. De borden die naar aanleiding van de vorige uitspraak zijn geplaatst, zijn immers volgens de kantonrechter ook onvoldoende”.

Wethouder Van der Meer (verkeer) heeft voorgesteld om te overleggen over een oplossing. “Dat gesprek wil ik best aangaan”, aldus Liesbeth van den Broek, “Maar als de wethouder voorstelt om een extra waarschuwingsbord te plaatsen, dan ben ik snel uitgepraat”.

Bron: D66 Nijmegen

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen