Flagshipstore in Nijmegen

Nijmegen, februari 2013

Erny van Reijmersdal opent Flagshipstore in Nijmegen

Erny van Reijmersdal opent een winkel openen in Nijmegen. Hij doet dit samen met een lokale franchiser. De winkel komt in het oude postkantoor aan de Bisschop Hamerstraat 2 in Nijmegen.
In deze winkel zal het hele beeld, van casual tot cocktail, te vinden zijn. “Hardcore fans die zich van top tot teen in mijn kleding willen hullen, kunnen in de flagship store hun hart ophalen,” zegt Erny van Reijmersdal. Erny van Reijmersdal heeft op dit moment 30 verkooppunten in Nederland. De Flagship store gaat op 22 februari open voor publiek.

Samen met franchiser Elly van Straaten opent de Nederlandse ontwerper zijn eerste flagshipstore, in Nijmegen. In een voormalig postkantoor komt zijn romantische damesmode – met wijde rokken, fluwelen blazers en opstaande kragen – te hangen.
Eigen winkels, dat wilde hij eigenlijk niet meer. Ooit had Erny van Reijmersdal er twaalf, verspreid over Nederland. Maar na het faillissement en de doorstart in 2009 wilde hij vooral zijn bedrijf klein houden. Geen bemoeienis meer van al het personeel. Alleen kleding ontwerpen.
Och, één flagshipstore, dat zag hij toch wel zitten. Want retailers kopen in – “En terecht” – wat in hun winkel past. Terwijl het voor het merk en de klanten goed is dat de hele lijn bij elkaar hangt.

De Nijmeegse Elly van Straaten en haar man waren dolenthousiast om een Erny van Reijmersdal-winkel te beginnen in het centrum van de stad. De winkel in de Bisschop Hamerstraat is gevestigd in een oud postkantoor. “Een prachtige locatie,” zegt Van Reijmersdal. “Op een hoek bij een pleintje, dichtbij de schouwburg en in de looproute naar de stad vanaf het NS station. Ik ben heel blij.”

Omdat hij eigenlijk geen eigen winkels meer wilde, twijfelde hij even toen Van Straaten hem begin vorig jaar mailde of ze met haar man geen franchisewinkel kon beginnen. “Maar twee weken hoor. Ik dacht: alles moet dan wel kloppen: de keuze van de muziek, de indeling in de winkel. Heb ik daar tijd voor?” Uiteindelijk liep de samenwerking prima. De ontwerper geeft advies over de collecties in de winkel, maar de Nijmegenaren beslissen zelf, samen met stylisten, hoe de winkel er uit komt te zien. Consumenten merken volgens Van Reijmersdal weinig verschil met zijn vroegere winkels. “De vormgeving, de hangers, het drukpapier, het was er allemaal nog.”

Mode Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen