KvK – Financiële bijsluiter voor ondernemers

Arnhem, 7 november 2011

KvK introduceert financiële bijsluiter voor ondernemers  op Startersdag

De Startersdag van de Kamer van Koophandel heeft zaterdag 5 november 20.000 bezoekers getrokken. Op 19 locaties verspreid over Nederland lieten toekomstige of pas gestarte ondernemers zich informeren over allerhande zaken die komen kijken bij het opzetten van een eigen onderneming. Tijdens de Startersdag in het Arnhemse GelreDome werd de door de Kamer van Koophandel ontwikkelde financiële bijsluiter ‘Ondernemen: wat betekent dit voor u’ aangeboden aan Tweede Kamerlid Erik Ziengs en Johan Marrink van Stichting ZZP Nederland.
 
Financiële bijsluiter
Starters ontvangen deze financiële bijsluiter voortaan als zij zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. De brochure wijst hen op de mogelijke risico’s van (zelfstandig) ondernemerschap. Het maakt de financiële consequenties van het ondernemerschap inzichtelijk, zoals wettelijke aansprakelijkheid, pensioenopbouw en de gevolgen van ziek zijn en arbeidsongeschiktheid.
“Deze bijsluiter zorgt ervoor dat startende ondernemers in één oogopslag duidelijkheid krijgen over de voor- en nadelen van het ondernemerschap”, aldus Ziengs, “Ondernemen was altijd al leuk, maar we kunnen het ook nog een stuk gemakkelijker maken.”
 
2000 potentiële ondernemers in GelreDome
De Startersdag in Arnhem trok uiteindelijk 2000 potentiële ondernemers. Zij namen deel aan diverse presentaties en bezochten de uitgebreide informatiemarkt. Nieuw dit jaar waren de rondleidingen om de bezoekers wegwijs te maken op de informatiemarkt. Ook het coachplein was een nieuwe service. Hier konden starters terecht voor allerlei vragen die komen kijken bij het starten van een bedrijf, zoals marketing, financiën en personeel.
 
Over de Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel is een onafhankelijke dienstverlener die zich inzet om ondernemers verder te laten komen met ondernemen. Zij biedt deskundige ondersteuning en informatie aan ondernemers over de volle breedte van het ondernemerschap: van het starten van een bedrijf tot het vinden van een opvolger, en van regionale ontwikkelingen tot internationaal zakendoen. Met het handelsregister als bron biedt de Kamer van Koophandel betrouwbare kennis over elk bedrijf en iedere branche. Daarnaast werkt de Kamer van Koophandel mee aan projecten die de regionale bedrijvigheid een impuls geven.
 
Bron Kamer van Koophandel Centraal Gelderland

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen