Fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ Nijmegen

Fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ trapt af in Nijmegen

De kick-off van de landelijke fietsverlichtingscampagne ‘Light it up’ is dit jaar op 30 september in fiets- én studentenstad Nijmegen. Tijdens de aftrap, die vanaf 20.15 uur plaatsvindt op de kruising Bisschop Hamerstraat/Molenstraat, neemt mobiliteitswethouder Tiemens een challenge aan van vlogger Gio Latooy.

Werkende fietsverlichting is belangrijk, dat weet iedereen. In de praktijk fietst een groot deel van de jongeren zonder werkende fietsverlichting. In studentensteden ligt dit aantal nog hoger. Vandaar dat Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland ook dit najaar weer van start gaat met haar fietsverlichtingscampagne. De gemeente Nijmegen ondersteunt de actie volledig: “Veilig fietsen vinden we in Nijmegen een topprioriteit. Ook zichtbaarheid is hierin heel belangrijk, en goede fietsverlichting dus noodzakelijk. Ik hoop dan ook dat deze campagne veel fietsers stimuleert om dit gewoon te doen.”

Light it up!
“Light it up!” is de slogan van dit najaar. De fietsverlichtingscampagne gaat over gemak, het altijd ter beschikking hebben van lampjes en het creëren van een nieuwe norm. Hiervoor is het belangrijk dat ROV zo veel mogelijk licht verspreidt, maar ook dat de doelgroep dit onderling doet. “Light it up!” gaat hier dan ook zowel over het fysieke verspreiden van licht als over het verspreiden van de boodschap: we fietsen met z’n allen met verlichting.

De kick-off in Nijmegen
De campagne start op 30 september rond 20.00 uur op de kruising Bisschop Hamerstraat/Molenstraat in Nijmegen. Een promotieteam zal fietslampjes uitdelen aan jongeren die nog geen verlichting hebben. Diegenen die al wel met licht fietsen, kunnen meedoen met de lichtloterij en zo kans maken op het winnen van een van de twee Samsung Galaxy Tab E tablets. Als kers op de taart start vlogger Gio Latooy een challenge en helpt hij tussen 20:30 uur en 22:30 uur mee met het verspreiden van de lichtjes.

Bron Gemeente Nijmegen – Informatie Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen