Fiets Telweek van start

Nijmegen, 18 september 2017

Fiets Telweek maandag van start

Maandag gaat de jaarlijkse Fiets Telweek van start. Van 18 tot en met 24 september wordt een week lang gemeten hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, ook in Nijmegen. De metingen worden gedaan via de Fietstel-app. Fietsers die meedoen hoeven deze alleen op hun mobiele telefoon te downloaden.

De app meet met welke snelheid iemand fietst, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. Dit jaar worden via de app ook vragen gesteld over de veiligheid en het comfort van zelfgekozen fietsroutes.

De gemeente Nijmegen gebruikt de informatie verkregen via de app om het fietsbeleid aan te scherpen, met dit jaar speciale aandacht voor de snelfietsroutes. Wethouder Tiemens van mobiliteit: “De fietstelweek is een prima manier om te bepalen wat het gebruik van de bestaande en nieuwe snelfietsroutes is. We kunnen ze evalueren en bijvoorbeeld analyseren welke routes de fietsers binnen de stad nemen, als ze vanaf de snelfietsroute naar hun bestemming fietsen. Ik hoop dus dat ook dit jaar veel fietsende Nijmegenaren de Fietstel-app downloaden!”

De Fietstel-app is te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Deelnemers maken kans op één van de 50 Rains-jassen, een Batavus Bryte E-go of één van de 5 Garmin-fietscomputers.

Aan de vorige edities deden ruim 42.000 fietsers actief mee die samen meer dan 2.000.000 kilometers telden. De data die zij bij elkaar fietsten, leverden veel inzichten op en hebben nu al geleid tot verbeteringen in het fietsnetwerk. In Nijmegen deden vorig jaar maar liefst 1400 fietsers mee. Hierdoor zijn hele betrouwbare gegevens verkregen over het gebruik van het fietsnetwerk in de stad.

Bron Gemeente Nijmegen – Informatie Nijmegenwww.fietstelweek.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen