1250 nieuwe fietsenklemmen NS-station

Nijmegen. 28 juni 2010

1250 nieuwe fietsenklemmen bij Nijmegen CS

Aan de westzijde van NS-station Nijmegen CS is sinds kort voldoende parkeergelegenheid voor de fiets; de gemeente Nijmegen realiseerde samen met spoorbeheerder ProRail een stalling voor 1250 fietsen aan de Tunnelweg. Op 2 juli openen wethouder mobiliteit Henk Beerten en Esther Hegeman van ProRail de nieuwe stalling.

Met de realisatie van de nieuwe stalling komen de gemeente en ProRail tegemoet aan de dringende behoefte aan extra fietsparkeerplaatsen in de stationsomgeving. De kosten van de nieuwe fietsenstalling worden gedeeld door ProRail en de gemeente Nijmegen. De Stadsregio Arnhem Nijmegen betaalde ook mee aan het project.

De fietsenstalling aan de Tunnelweg blijft in deze vorm in ieder geval vijf jaar bestaan. Daarna wordt het gebied ten westen van het station ingrijpend heringericht. De behoefte aan voldoende fietsparkeerplaatsen wordt in die plannen meegenomen.

De komende jaren wordt het aantal fietsparkeervoorzieningen in het centrum van Nijmegen verder uitgebreid. In de planning staan een fietskelder aan de Van Schaeck Mathonsingel (minimaal 1000 klemmen, oplevering verwacht in 2012) en een ondergrondse fietsparkeerplaats op Plein 1944 (1200 klemmen, oplevering verwacht in 2012).

Bron Gemeente Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen