Field of broken dreams – Hotel Erica, 17 sept

Field of broken dreams

Woensdag 17 september 2014, 15.00 uur – Hotel Erica

Maarten Peters, geboren Nijmegenaar en liedjes schrijver voor veel Nederlandse artiesten zoals Liesbeth List, Margriet Eshuijs , Rob de Nijs en vele anderen, schrijft sinds 1999 elk jaar een nieuw lied voor de herdenkingen op Westerbork, Ravensbruck, Berlijn, Amsterdam en diverse andere bijeenkomsten.

Een aantal jaren geleden werd hij gevraagd door de Market Garden Old Comrades Group uit Engeland een paar van die liederen uit de Cyclus ” Bevroren tranen” te zingen bij hun bezoek aan Nederland. In een prachtig mooie kerkje in Grave zong hij de liederen voor een groep Veteranen en hun familieleden uit Engeland en hun Nederlandse Gastheren en vrouwen.

Het werd een zeer bijzonder concert. De veteranen lazen de teksten mee die in het Engels vertaald waren en waren zeer geraakt door de prachtige liedjes. In de afgelopen jaren leverde Maarten Peters bijna elk jaar een bijdrage aan de jaarlijkse Pelgrimage van de Veteranen bijvoorbeeld bij een dienst maar ook bij de herdenking op het Jonkerbos War Cemetery.

Aankomende tijd zal er veel stil gestaan worden bij de 2e Wereldoorlog in al zijn facetten. Bezetting, vervolging, verzet en bevrijding. Vooral in de komende maanden zal er veel aandacht zijn voor de inspanningen en offers die zijn gebracht door mensen die als militair hebben gevochten.

Ook de Old Comrades group zal hoogstwaarschijnlijk voor een laatste keer een bezoek brengen aan Nederland en in het bijzonder aan Nijmegen. Een van hun wensen was of Maarten Peters nog een keer zijn liederen wilde komen zingen. Voor deze speciale gelegenheid heeft hij een bijzonder lied geschreven.
Een lied dat hij schreef na een bezoek aan het Jonkerbos War Cemetry ( waar hij als kind elke vierde Mei met zijn ouders kwam die daar een graf van een Engelse soldaat hadden geadopteerd).
Een lied in twee talen, Nederlands en Engels. Een lied van Respect en Dank aan al die jonge mensen die zo’n groot offer hebben gebracht. Jonge mensen, allemaal een onderdeeltje van dat grote apparaat dat een einde moest maken aan die hele donkere periode. Jonge mensen, vol met dromen over een toekomst, een toekomst waarvoor gestreden moest worden. Een toekomst, hun toekomst…zo bruut afgebroken.
De titel van het lied, ” Field of broken dreams” ( “Veld van gebroken dromen”)

Op woensdag 17 september 2014 om 15.00 zal hij het zingen, tweetallig, bij een bijeenkomst in Hotel Erica in Berg en Dal voor de Engelse veteranen, hun families en hun Nederlandse Gastheren en vrouwen.


Field of broken dreams

(Veld van gebroken dromen)

tekst en muziek Maarten Peters

Hier rust een mens een heel jong mens
In dit veld van gebroken dromen
Ver van huis betaalde hij de prijs
Kunnen wij in vrijheid samenkomen

In de verte raast de wereld
Wordt het leven vol bemind
Hier lijkt de stilte ons te zeggen
Hoe afgebroken leven klinkt
Hier rust een mens een heel jong mens
In dit veld van gebroken dromen

Here rests a man a young young man
In this field of broken dreams
Far from home he paid the price
So we could know what freedom means

In the distance I hear the world
Life is lived as it’s meant to be
Here the quietness makes it clear
Unfinished life speaks silently
Here rests a man a young young man
In this field of broken dreams

Thousands of names…duizenden namen
Have come here to stay…rusten hier samen
We’ll cherish their memories
They won’t fade away

Beneath the cross of Sacrifice
Rest those who fought the darkest nights
This band of heroes make us see
That nothing is for granted for you and me
Here rests a man a young young man
In this field of broken dreams
Here rests a man a young young man
In this field of broken dreams

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen