Festival op ’t Eiland 2018

Festival op ’t Eiland – foto Willie Kerkhof

Festival Op ’t Eiland 2018 – Programma compleet

14 t/m 20 juli 2018 is het Nijmeegse stadseiland opnieuw decor voor een tropische nieuwe editie van Festival op ’t Eiland! Ook voor dit jaar is weer een prachtig programma tot stand gekomen, met uiteenlopende theatervoorstellingen, straattheater, muziekacts en kinderactiviteiten. En ook het pontje tussen de Kaaij en ’t Eiland is terug – een belevenis op zich! Festival op ’t Eiland is een samenwerking van De Schoenfabriek en de Lindenberg, huis voor de kunsten en is onderdeel van de Vierdaagsefeesten.

Eilandtheater
In het Eilandtheater staat elke avond om 19.30 uur een andere artiest of gezelschap op de planken. Op zaterdag trapt ’t Eiland af met snoeihard muziektheater van Zoutmus. Twentse droge humor in een muzikaal jasje zie je op zaterdag, bij Nathalie Baartman. Op maandag vertelt sterrenkundige Marc Klein Wolt over de maanmissie van de Chinezen, omlijst door muziek van The Hubschrauber. Multidisciplinair spektakel zie je dinsdag bij Mirthe Dokter en Tim Hammer, woensdag en donderdag kan je lachen bij Martijn Kardol en Stefano Keizers en vrijdag sluiten we af met literatuur en muziek in Stoere mannen, Sterke verhalen met Kluun.

Muziek
Elke dag spelen er twee bands op het Waalpodium: om 20.30 uur en 23.00 uur. Van JOHAN tot Wild Romance en van Tim Knol tot Mamihlapinatapai! Op het Strand is elke dag een ander feestje, waaronder De Swing en Het Zusje van Debbie. Dansen met je voeten in het zand! En in de Club de Ville vind je elke dag die echte clubvibe met een ander dj-collectief.

En meer!
Op het Eiland is de hele dag door van alles te zien en te doen. Van internationaal straattheater in het Amfitheater tot een Turbo springtouwmachine en een Relaxerette waarbij je al relaxend in een hangmat richting hemel wordt getild. Ook kan je zelf actief aan de slag bij de ZaadeLMakerij of Welove2sweat: bijvoorbeeld met een heuse cursus Baywatch (denk: rennen op het strand in slow motion). Voor wat bezinning zal ook dit jaar de Radboud Universiteit de Waal oversteken, met lezingen en live publieksonderzoeken – leer je nog wat bij ook.

Kinderen
Natuurlijk zijn ook de kinderen niet vergeten. Met iedere dag om 15 uur een andere kindervoorstelling, allerlei activiteiten, kermisattracties… En je kan de hele week op onderzoek uit gaan op het Eiland, met Expeditie Eiland. Of ontdek jij je televisietalent als de nieuwe Kinderreporter?
Hapje drankje
Naast voldoende barren voor de nodige vochttoediening eet je op het Eiland lekker en uitgebreid bij de Club de Ville. Of je snackt uit het vuistje bij een van de vele eetstandjes: van pannenkoek of hamburger tot Libanees platbrood en wokgerechten.

Praktisch
Festival op ’t Eiland vindt op 14 t/m 20 juli van 13 uur tot 1 uur plaats op het Nijmeegse Stadseiland. Het volledige programma staat op www.opheteiland.nl en www.vierdaagsefeesten.nl. Festival op ’t Eiland is gratis te bezoeken, met uitzondering van de voorstellingen in het Eilandtheater. Kaartverkoop voor het Eilandtheater verloopt via www.delindenberg.com.

Kaarten zijn te koop via www.delindenberg.comMeer Vierdaagsefeesten

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen