Festival op ’t Eiland 2019

Festival Op ’t Eiland – Vierdaagsefeesten 2019

13 t/m 19 juli 2019, van 13:00 – 01:00 uur

13 t/m 19 juli 2019 zorgen De Schoenfabriek en de Lindenberg weer voor een nieuwe editie van Festival op ’t Eiland tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Er zal weer muziek zijn, dansfeestjes, theatervoorstellingen voor kinderen en volwassenen, straattheater, lekker eten en drinken, lezingen, activiteiten voor jong en oud… De eerste theaternamen zijn nu bekend en gaan maandag 20 mei in de verkoop.

Jeugdtheater
Dit jaar zullen weer diverse theatervoorstellingen voor kinderen en volwassenen plaatsvinden in het Eilandtheater.  Zo komen rockers De Hippe Gasten op zaterdag met een kinderrockconcert (6+), is Ellen Smets terug met haar Autootje Broem in ‘Vreemde Vogels’ op vrijdag (2+) en zal Nijmeegs jeugdtheatergezelschap Kwatta op zondag het Eilandtheater overnemen met hun voorstelling  Donderbuikjes (4+).

Theater
Ook voor volwassenen is er elke dag een voorstelling in het Eilandtheater: op donderdag speelt Katinka Polderman een verkorte versie van ‘Polderman draagt een steentje bij’, op maandag voorziet De Speld Live je van het laatste fake news, op zondag zullen drie stand-up comedians het Eilandpodium bestijgen tijdens een programma i.s.m. East Side Comedy Night en op dinsdag is voor een nieuwe editie van Stoere mannen, Sterke verhalen  (in samenwerking met Bibliotheek Gelderland Zuid) schrijver Peter Buwalda uitgenodigd.

Locatietheater
Nieuw dit jaar: twee voorstellingen die op locatie plaatsvinden, ergens op ’t Eiland. Genieten van theater én van de prachtige locatie dus! Je loopt hier vanaf een verzamelpunt met alle bezoekers gezamenlijk heen. Ook voor deze voorstellingen dien je een kaartje te kopen. Dansgezelschap Vloeistof brengt met ‘Hersenvakantie’ een voorstelling waarbij de grond de sterdanser is. De Jong & De Witte maken speciaal voor ’t Eiland een versie van hun voorstelling ‘Ik was hier’, een theatrale en filmische route waarin de bezoeker gewapend met een iPod het huis – en daarmee het (voorbije) leven – van een onbekende man binnenstapt.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor de theater-, jeugdtheater- en locatietheatervoorstellingen verloopt via de website van de Lindenberg www.delindenberg.com en start maandag 20 mei. Buiten de Eilandtheatervoorstellingen is Festival op ’t Eiland gratis te bezoeken. Het volledige programma is terug te vinden op www.opheteiland.nl en www.vierdaagsefeesten.nl.

Kaarten zijn te koop via www.delindenberg.comMeer Vierdaagsefeesten

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen