FEEST VAN LICHT – Orientalis, t/m 6 jan

FEEST VAN LICHT 2018/2019, het familie-uitje in december

21 december 2018 t/m 6 januari 2019 + weekenden 8-9 en 15-16 december

Grootste kerststal van Europa in Orientalis

Museumpark Orientalis heeft vanaf 8 december de grootste kerststal van Europa in huis. Met zo’n 1800 mens- en dierfiguren over een oppervlakte van 100 vierkante meter heeft het museumpark een grote trekker in huis gehaald.

Het kerstdiorama wordt geroemd om zijn unieke opstelling met oog voor detail en met zijn vele verborgen oudchristelijke en voorchristelijke volkswijsheden en symbolieken (met bijbehorende uitleg) in de taferelen. En er zijn veel humoristische tafereeltjes in verwerkt. De beeldjes zijn grotendeels afkomstig uit kerstgroepen uit Zuid-Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Spanje.

De grootste kerststal is een ietwat uit de hand gelopen hobby van de Friezen Fred van der Zwet en Roel den Dulk die in 1999 in hun huis een kerstgroep neerzetten van twee vierkante meter. Dat groeide met de jaren uit, reden om uit te wijken naar externe locaties. De opstelling bij Orientalis is de laatste keer dat ze hun stal opbouwen: de twee mannen zijn toe aan wat rustigere kerstdagen.
Het is dus waarschijnlijk de laatste keer dat de verzameling op deze wijze te zien is. De afgelopen jaren stond het kerstdiorama onder andere in Den Bosch, Leeuwarden, ter Apel en Deventer en trok het meer dan 50.000 bezoekers.

Deze week zijn de bouwers begonnen met het neerzetten van de beeldjes en de aankleding van het 100 vierkante meter grote podium in het hoofdgebouw. Op 8, 9, 15 en 16 december is het kerstdiorama al tegen gereduceerd tarief te bewonderen. Vanaf 21 december is het een onderdeel van het feest van licht, een groot kerstevenement dat in het park plaatsvindt. Vanaf die datum zijn er in het hele park allerhande activiteiten, en is er onder meer ook een levensgrote kerststal van zand te zien, gemaakt door de wereldkampioen zandsculpturen Maxim Gazendam.

Vier het Feest van Licht
Vier samen kerst in een decor van 2000 jaar geleden! Volg de verlichte route die je voert langs dorpspleintjes, kerststallen en dieren. Beleef het oorspronkelijke kerstverhaal. Kom eten & drinken, kom luisteren naar optredens en verhalen en er zijn kinderactiviteiten. Hét complete familie-uitje in december!

Er is onderweg voor iedereen in het gezin iets leuks te ontdekken. Luister naar de vertellingen, de zang van koren en geniet van de sfeervolle chalets vol kunst. Warm even op bij een vuurkorf met een beker chocolademelk en een oliebol. Op de route staan veel kerststallen uit de hele wereld, die horen bij de scenes van het kerstverhaal. De meest unieke kerststal is de geboortegrot, die tijdens deze kerstperiode betoverend is aangekleed. Er zijn warme plekken in het museumpark waar u zich kan opwarmen en genieten van de programmering.

OPENINGSTIJDEN FEEST VAN LICHT 2018/2019
– weekend 8 en 9 december
– weekend 15 en 16 december
– 21 december t/m 6 januari 2019, 11.00 – 18.00 uur. Alle dagen geopend!
– Avondopenstellingen op 21, 22, 27, 28 en 29 december 11.00 – 20.00 uur open.

Kijk voor meer informatie op www.feestvanlicht.nl of op onze Facebookpagina Feest van Licht.

Meer info: www.feestvanlicht.nl en www.museumparkorientalis.nl

Adres
Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting

Kerstmarkten NijmegenAgenda Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen