1000 extra tickets voorstelling in Nijmeegse kolencentrale

Centrale Gelderland - foto Willem Melssen

Nijmegen, 26 februari 2016

Duizend extra tickets voor XL-voorstelling in Nijmeegse kolencentrale

Na eerdere run op kaartjes voor muziektheatervoorstelling Het Geluid Van Stroom

Het is bedrijvig op het onlangs stilgevallen terrein van de Nijmeegse energiecentrale, die na 130 jaar definitief moet sluiten. Productiehuis Oost-Nederland & muziektheatergroep BOT zijn er nu drie weken aan het werk aan een XL-voorstelling met de titel Het Geluid Van Stroom. Vanwege de grote vraag naar kaartjes komen er na twee eerdere verlengingen op 1 maart voor de laatste keer zo’n 1000 extra kaarten in de verkoop.

Het Geluid Van Stroom is de 13e voorstelling in de serie Het Geluid Van, waarbij BOT & ON ongepolijst muziektheater op bijzondere locaties maken. Na deze reeks en het internationale succes van hun tourvoorstelling RAMKOERS waren de makers klaar voor de volgende stap. Dat blijkt: binnen twee weken waren zowel alle reguliere als alle extra voorstellingen uitverkocht, deze week komen daar nog eens zo’n 1000 extra tickets bij. De voorstelling speelt dan in totaal veertig keer gedurende vier weken.

Muziektheatergroep BOT sloot zich begin februari op in het kolencomplex en maakt daar in zes weken tijd met de geschiedenis, de verhalen en de klanken van het pand een ode aan de fabriek. Met schurende humor, klinkende machinerie, fysieke arbeid en breekbare liedjes wekt het viertal onder regie van Carina de Wit de centrale nog één keer tot leven in Het Geluid Van Stroom, van 10 maart tot en met 3 april meermaals per dag te zien. De extra tickets gaan op dinsdag 1 maart in de verkoop via www.hetgeluidvan.nl.

Het Geluid Van Stroom wordt mede mogelijk gemaakt door ENGIE, De Nieuwe Oost, provincie Gelderland, provincie Overijssel, gemeente Nijmegen, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank Rijk van Nijmegen en de partners Nijmegen Cultuurstad, Coöperatie Erfgoed Gelderland, Doornroosje, Festival op ’t Eiland, Wintertuin, De Lindenberg, LUX Nijmegen, Gelders Genootschap, VVV Arnhem-Nijmegen, Stieneo, Theatraal AM Waal, Gelders Archief, Bibliotheek Gelderland Zuid, De Vasim en Oerol.

www.hetgeluidvan.nlUitgaan Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen