Expositie: Proeven van het Midden-Oosten

Bij Museumpark Orientalis reis je door de kleurrijke wereld van jodendom, christendom en islam. Een 30 hectare groot Rijksmonument waar de beleving, architectuur en de natuur samen komen.

Nieuwe expositie: Proeven van het Midden-Oosten, voedsel voor lichaam en ziel

Op 16 maart start de nieuwe expositie ‘Proeven van het Midden-Oosten, voedsel voor lichaam en ziel’ in Orientalis. De expositie laat zien hoe eten en godsdienst nauw verbonden zijn en leidt je langs de geschiedenis van de drie godsdiensten en de tradities rondom samen eten en drinken. Voedsel is namelijk niet alleen nodig om te blijven leven, maar samen eten is ook een manier om je (opnieuw) te verbinden met anderen. In de expositie komt ook het tijdelijk niet of minder eten aan bod. Leer meer over de vier verschillende vormen van vasten.

Ontdek de eetculturen
In samenwerking met Koken aan de Waal introduceren we Le Souk d’Orient,
een restaurant dat zich richt op de Syrische- en Libanese keuken. Waar ook activiteiten en workshops worden gegeven. Verder in het museumpark bevindt zich de Romeinse Herberg met haar Romeins Joodse fushion cooking.

Vrijdag 16 maart 2018 komen koks Nadia Zerouali en Merijn Tol van het TV programma Op zoek naar de granaatappel de expositie officieel openen. In het TV programma krijgen zij via een gezamenlijke passie, koken, toegang tot de levens van bijzondere sterke vrouwen in het Midden-Oosten.

Meer info: www.museumparkorientalis.nl

Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting

Agenda Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen