Expo ‘beeldend weven’, Anneke Kersten – Marishuis

Expositie ‘beeldend weven’ van Anneke Kersten in Ateliermuseum Jac Maris Heumen

Weefkunst van Anneke Kersten is te zien in het Ateliermuseum Jac Maris, Looistraat 57, 6582 BB Heumen (bij Nijmegen) 24 februari t/m 6 mei 2018. Opening zaterdag 24 februari 2018 om 15 uur met optreden van Ensemble Intervalli. Openingstijden woensdag, zaterdag en zondag 13-17 uur.

Anneke Kersten uit Nijmegen heeft begin jaren tachtig gedurende twee jaar haar eerste weefopleiding aan een college in Eugene in de Amerikaanse staat Oregon gevolgd. In Nederland heeft Anneke zich verder ontwikkeld in de textielkunst o.a. door een weefopleiding midden jaren negentig aan Textielmuseum Tilburg en de kaderopleiding ‘Weven Speciaal’.
Door gebruik van koperdraad, papier en verrassende materialen geeft zij kleur en vorm aan haar weefobjecten. Zij laat zich inspireren door landschappen, de geometrische kunst en materialen. Exposities van zowel haar ruimtelijk als haar vlak werk laten de veelzijdigheid van weefkunst zien.

Het Marishuis is een van de weinige ateliermusea in Nederland. Het ademt nog geheel de sfeer van Jac Maris (1900-1996) die van 1926 tot 1994 in de atelierwoning heeft gewoond en gewerkt. Het museum huisvest een immer groeiende verzameling Maris-kunst.

Voor meer informatie www.marishuis.nl en www.weven.nl

Agenda Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen