EO-leden massaal naar Heilig Land Stichting, 21 dec

Museumpark-Orientalis-210-100

EO-leden komen massaal naar Heilig Land Stichting

Museumpark Orientalis, het voormalig Bijbels Openluchtmuseum opent haar deuren speciaal voor EO-leden. Samen met de EO organiseert Orientalis zaterdag 21 december een lampionnentocht naar ‘Betlehem’. Onderweg ontmoeten ze de personages die een rol spelen in het geboorteverhaal. In de Oosterse Herberg kunnen de bezoekers zich registreren bij de Romeinen, net zoals Jozef meer dan 2000 jaar geleden. Onderweg zijn er tal
van EO-elementen zoals Koek en Ei, Ridders te paard en Otto de Boswachter.

Achtergrond
Het hele eerste deel van de oude Heilig Land Stichting is oorspronkelijk gebouwd als illustratie bij het geboorteverhaal van Jezus volgens het Lucasevangelie. Dit was een van de drie verhaalroutes van het museum. De andere twee routes waren een verbeelding van het publieke leven van Jezus en het Lijdensverhaal. Het huidige dorp Beth Juda was oorspronkelijk Nazaret. Het eerste huisje vooraan verbeelde de plek van de Annunciatie (de ontmoeting tussen Maria en de aartsengel Gabriël) en de dorpsbron is zelfs een replica van de echte Mariabron in Nazaret. De Oosterse Herberg (Karavanserai) is de plek waar het geen plaats is voor een vrouw in barensnood. De rol van de Geboortegrot en het Herdersveld spreken voor zichzelf.
Het huisje met de poort was ooit ingericht als de woning en timmermanswerkplaats van Jozef.

Tot en met 6 januari 2014 toont Museumpark Orientalis een kerststallententoonstelling met kerststallen afkomstig uit de hele wereld. Kom kijken naar de mooiste kerststallen in het Binnenmuseum. De kwaliteit van de collectie is uitzonderlijk hoog en dit jaar ligt de nadruk op de dieren. Afhankelijk van de herkomst van de stallen zijn er ook niet traditionele diersoorten rondom de kribbe te zien. Naast de traditionele os en ezel zijn er o.a. olifanten, waterbuffels en beren.

Avondopenstellingen 26 t/m 29 december 16.00 – 19.00 uur
Het museum is voor publiek geopend met hetzelfde avondprogramma.

Meer info: www.museumparkorientalis.nl
Openingstijden kerstseizoen 2013
6-12-2013 t/m 6-1-2014
10.00 tot 17.00 uur

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen