Engelenavond – Oriëntalis, 2 april

2e ENGELENAVOND – door Marielle Beks
Zaterdag 2 april 2011 – Oriëntalis

Marielle raakt heel veel mensen, zowel bij ons via haar Engelenavond, als bij rtl-4 met het programma “Help ons kind is te dik”. Door het inzetten van haar gave en eigen gevoeligheid, kan zij zien waar bijv. angsten, of overgewicht vandaan komen. Op onze Engelenavond kregen we vele enthousiaste reacties. Velen kregen antwoord op vragen, anderen hoopten daarop. Daarom organiseren we deze extra Engelenavond. Neem een foto mee, als je van haar een boodschap wilt horen, van een overledene, jezelf of iemand anders met diens toestemming.

Engelen zijn er om ons te helpen op ons levenspad, bij te staan in moeilijke tijden, maar zeker ook om ons te beschermen, vandaar ook het woord beschermengel. De bekendste engelen zijn Michael (kracht en bescherming), Gabriel (boodschapper) en Rafael (heling).
Tijdens een engelenavond ervaren we samen met elkaar de mooie serene energie van de aanwezigheid van engelen. Iedereen mag een foto meenemen van iemand die overleden is, van hen zelf, of van een ander (met diens toestemming). Marielle gaat de foto`s ‘’lezen’’ en mag op deze manier mooie boodschappen doorgeven, met soms een lief, tastbaar cadeautje van hierboven . www.mariellebeks.nl

* Plaats: Restaurant Oriëntalis (bij de ingang) in Museumpark Oriëntalis, Profetenlaan 2,
6564 BL Heilig Landstichting.
* Tijd en prijs: spiritueel seminar van 17.- 18.30/19.00 uur voor euro 5,-,
Heerlijk diner met lopend buffet vanaf 19.- uur voor euro15,-. Voor diner graag reserveren!
* Informatie: Simon Mimon, 024-3609724 / 06 2503 5743 , www.romeinseherberg.nl  info@romeinseherberg.nl
 

SAMEN HET BIJBELSE SCHEPPINGSVERSHAAL UITBEELDEN VIA DE TOLEDAANSE KABBALAH
Zaterdag 16 april 2011 door Mike Bais
 
De workshop Kabbalah zal zich op deze dag laten zien door een metafysische oefening te doen, waarbij het praktische en belevendige aspect van deze traditie naar voren komt. We zullen samen een deel van het Genesis verhaal (mythe) uitbeelden en volgens Kabbalistische ideëen verklaren. Dit vraagt actief participeren met de oefening (fysiek door een ieder te doen) en trachten om de filosofie te doorgronden. Met voldoende ruimte voor vragen en feedback gaan we proberen om het scheppingsproces, wat nog altijd gaande is, te beleven, volgens de kosmische-metafisyche wetmatigheden. Het niveau van deze introductie kan door een ieder worden gevolgd.
www.droomvrienden.nl/ 

 
In voorbereiding
DE SPIRITUELE BETEKENIS VAN DE HUIDIGE WERELD, VAN ‘’2012’’ EN ONS EIGEN LEVEN VIA VRAGEN
Zaterdag 21 mei 2011, een channeling door Ian Graham van White Bull
 
Wij hoorden verhalen hierover tijdens Semsam als: ‘’Hij is heel speciaal.’’ ‘’Heel zuiver en spiritueel’’ ‘’Indrukwekkend. Vraag hem eens!’’ You tube overtuigde ons met zijn channels‘’White Bull (1) about the truth, the light and the world’’, naast ‘’Perfect Love’’, en ‘’About 2012 & duality’’. Hier krijgt hij veel vragen over. En opmerkingen dat White Bull vaak hetzelfde zegt als ‘’Een Cursus in Wonderen…’’ Na een inleiding over channelling en dit thema kunnen we persoonlijke vragen stellen over bijv. individuele situaties en hoe te leven in deze tijd. Wij zijn heel benieuwd!

SemSam, spiritueel ontmoetingscentrum in Museumpark Oriëntalis
elke 3e zaterdag van de maand.

Vind je het leuk om mensen te ontmoeten met interesse in spiritualiteit?
Bij SemSam kan dit. SemSam staat voor (spiritueel) Seminar Samen. We wilden een plek organiseren, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten met interesse in spiritualiteit. Elke 3e zaterdag van de maand organiseren we een spiritueel seminar, met aansluitend de gelegenheid om heerlijk en gezellig samen te dineren (en eventueel daarna te dansen, als je zin hebt.).
Uniek aan het concept van SemSam is dat de avonden ook bedoeld zijn om elkaar echt te kunnen ontmoeten. En dit op een unieke locatie en van zichzelf al spirituele plek: het Museumpark Oriëntalis in de Heilig Landstichting aan de rand van Nijmegen.

Orientalis vernieuwt zich. Zij verbreedt zich naar de vijf grote wereldreligies en de nieuwe spiritualiteit: hoe ze zijn ontstaan, waar ze elkaar raken, zich met elkaar verbinden en verbonden, en hoe we ermee omgaan. Kennis en inzicht hierover zorgt immers ‘’voor meer begrip, tolerantie en respect.’’(zie persbericht 30-9-2010http://www.museumparkorientalis.nl/ )
SemSam sluit hier nu al op aan door elke 3e zaterdag van de maand mensen uit alle lagen van de samenleving uit te nodigen voor een spiritueel thema en heerlijk samen te eten.

Informatie: Simon Mimon, 024-360 9724 / 06-2503 5743, www.romeinseherberg.nl, info@romeinseherberg.nl

Rubriek Uitgaan

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen