Dukenburg Ontcijfert, 17 april

Dukenburg Ontcijfert – op Dukenburg Presenteert
Zondag 17 april 2011

Dit jaar is er weer de grootse Dukenburgse feestdag in de Meijhorst op zondag 17 april. Er zijn optredens op het podium en een braderie in de straten. Een feest van en voor Dukenburgers, maar ook voor mensen die van verder komen.
 
Van 12.30 tot 13.40 uur zal er op het hoofdpodium ruimte en tijd zijn voor de presentatie van het community art project Dukenburg Ontcijfert. Talenten komen tevoorschijn. De mensen die eerder mee hebben gedaan met dit project, dat al loopt sinds november, zullen nog eenmaal optreden. Dit keer wel op een podium. Eerder lieten ze zich onverwachts zien bijvoorbeeld al dansend of zingend tijdens een flashmob in het Dukenburgs winkelcentrum.
 
Het programma wordt naast de optredens van o.a. het koor Dukenburgs Glorie, Arts-lines dans en Ndaku- Afrika, afgewisseld met een loterij. Beeldend kunstenaars Lieuwke Loth en Merel Holleboom hebben duizenden balletjes uitgedeeld om ze persoonlijk gemaakt weer terug te krijgen. Dukenburg is nu al niet meer los te zien van de stuiterende, gekleurde balletjes. Het rolt en beweegt alle kanten op, precies zoals de kunstenaars voor ogen hadden. Flashmobs, toneel, filmpjes, foto’s, kunstwerken, samenwerkingen, maar vooral ook enthousiasme en ontmoetingen dat is wat Dukenburg Ontcijfert tot nu toe gebracht heeft. Zondag zullen de vele balletjes, getekend met straat en huisnummer verzameld terug te zien zijn in een kunstwerk. Iedere Dukenburger die zijn (pingpong) balletje heeft ingeleverd zal kans maken op een ludieke, originele prijs. Tevens zijn de balletjes straks onderdeel van het werk dat vanaf 1 mei drie weken te zien zal zijn.
 
Voor Merel en Lieuwke is dit tevens de een na laatste stap naar de presentatie van Nijmegen Exposeert. De expositie wordt geopend op 1 mei in het centrum van Nijmegen. Vanaf die dag zal op een centrale expositieplek en door heel Nijmegen te zien zijn wat er bij de negen verschillende community art projecten gedaan en beleefd is. In Dukenburg zal met name in het winkelcentrum Dukenburg een beeldend verslag gegeven worden.
Voor wie alvast een kijkje wil nemen: www.dukenburgontcijfert.nl en www.nijmegenexposeert.nl www.dukenburgpresenteert.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen